MIT ARGUMENT: Børn kræver tid

Af Pernille Skak Lindegren - Socialrådgiver, Leder af ­Baglandet i Aalborg – et mødested og rådgivningstilbud for anbragte og tidligere anbragte

Som leder af Baglandet Aalborg arbejder jeg med anbragte børn og tidligere anbragte. Vi har haft Mette Frederiksens nytårstale til debat, og det er tydeligt, at mange børn føler sig alene under og efter anbringelsen. De har brug for fast tilknytning til en person, der følger dem hele vejen. En voksen, som tør gå tæt på, som kender den anbragtes historie, og som kan ”læse”, når den anbragte er alt for loyal over for forældre, institutioner eller plejeforældre.

Det er tankevækkende, at vores ”baglændere” ikke kan huske samtaler på kommunen, ikke kan huske, at tilsynet har været på besøg eller ikke kan svare klart på, hvorfor de blev anbragt. Jeg tror blandt andet, det handler om, at det skal siges igen og igen og igen. Det er børn i deres livs krise, og der er grænser for, hvad de kan rumme. Derfor er vilkårene for socialrådgiverne så super vigtige. Børn kræver tid.