Faglig viden og debat

Indholdstype

Kategori

Socialrådgiverformand til kritikere: I har selv skabt problemerne

KRONIK: Vi skal som samfund gøre langt mere for de mennesker, der af den ene eller anden grund ikke kan tage et arbejde. Det kræver politisk mod at investere i mennesker frem for mistillid, pisk og symbolske slagord om at nedlægge jobcentrene.

02.10.2019

Fagforeninger: Hæv kommuneskatten og red velfærden

DEBAT: Politikerne skal droppe berøringsangsten for skatteforhøjelser og give kommunerne lov til at løfte velfærden mod at opkræve højere kommuneskat, skriver fem fagforeningsmænd.

01.10.2019

Børnetilskud er hårdt tiltrængt

De mange, fattige børn i Danmark har hårdt brug for den beskedne håndsrækning, som de er blevet lovet her og nu. Politikerne må ikke lade regnemodeller trylle en fjerdedel af pengene væk.

30.08.2019

Socialrådgivere: Stress slider også mennesker ned

Fysisk nedslidning fylder meget i debatten om tilbagetrækning, men politikerne må ikke glemme de mange, mange tusind mennesker, der hver dag bliver syge på grund af stress, skriver Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

07.08.2019

Styringen af de offentligt ansatte har taget overhånd

Socialrådgivere er blevet administratorer, pædagoger ’opbevarer’ børn, mens sygeplejersker må have løbesko på for at nå alle patienter. Er det sådan, vi ønsker at bruge de offentligt ansattes faglige kompetencer – eller kan vi finde på klogere løsninger til at lette presset på det offentlige arbejdsmarked?

19.06.2019

Politikerne har selv skabt jobcentrenes udfordringer

Politikerne glemmer, at de selv har skabt udfordringerne for både ledige borgere og socialrådgivere. Problemet er politikernes egen lovgivning, kommunal kassetænkning og besparelser. Det er det, de skal arbejde på at løse efter valget.

05.06.2019

En ny regering skal imødegå den hastige stigning i børnefattigdommen!

Til de politiske partier:

24.05.2019

Kritikere er ofte dem, der udvikler arbejdspladsen

De ansatte i den offentlige sektor er dedikerede, dygtige og samvittighedsfulde.

01.04.2019

Uopfordret ansøgning til Løhde: Tag os med på det sociale område

Vi mener, at vores erfaring og viden om praksis på området er helt uundværlige i investeringsfondens samlede arbejde. Derfor søger vi jobbet som repræsentanter i det rådgivende organ for Den Sociale Investeringsfond.

11.03.2019

Vil regeringen det åbne demokrati?

Justitsministeriets forslag til ændring af vejledningen om offentligt ansattes ytringsfrihed modarbejder idealet om åbenhed og gennemsigtighed i den offentlige sektor. Det er demokratisk stærkt betænkeligt.

07.03.2019

Mads Bilstrup: Fattigdom smadrer forestillingen om lige muligheder

Både forskning og erfaringer viser, at fattigdom ikke bidrager med noget som helst positivt for den enkelte eller samfundet. Det er derfor helt uforståeligt, at politikerne bliver ved med at sænke ydelserne for dem, der har det sværest..

01.02.2019