Nyheder

Socialrådgiver-opråb: Politikerne gør vores arbejde sværere, end det behøver at være

Som socialrådgivere ved vi, at børn i mistrivsel, unge med diagnoser, borgere med handicap og udsatte på kanten af samfundet kan komme tilbage på rette spor – for hver dag lykkes vi og vores fagfæller med det. Men som fællestillidsrepræsentanter for socialrådgiverne i 18 kommuner oplever vi, at politikerne gør det sværere for os at lykkes.

02.02.2024

Brug for flere hænder. Velfærden kræver fagprofessionelle med højkvalitetsuddannelse

Sikkerhedsnettet under de fleste danskeres liv er det velfærdssystem, som vi i Danmark har bygget op.

07.03.2022

Opråb til politikere: Børnene betaler den største pris for et liv i fattigdom

Mere end to et halvt år er gået, siden regeringen, SF, Enhedslisten og De Radikale skrev i deres fælles forståelsespapir, at de ville bekæmpe børnefattigdom og indføre en ny fattigdomsgrænse. Nu er forhandlingerne langt om længe i gang. På vegne af de børn og familier, som lever med fattigdommens konsekvenser, vil vi gerne sende en kraftig appel: Børn har ret til at blive beskyttet mod fattigdom i Danmark!

28.02.2022

Opråb fra fagforeningerne: Sådan løser vi corona- og klimakrisen socialt retfærdigt

Hvordan håndterer vi corona, klima og velfærd på én og samme tid? Og hvordan gør vi det socialt retfærdigt, så vi undgår, at regningen sendes videre til dem, der har mindst, og til lønmodtagerne i form af svækket velfærd, øget ulighed og voksende arbejdsløshed? Det er et af de vigtigste spørgsmål, som vi som samfund må forholde os til oven på et kaotisk coronaår.

29.03.2021

Socialrådgivere i fælles opråb: Der bør ydes samme støtte til børn med handikap uanset kommune

Tidspres og økonomi står desværre i vejen for, at kommuner kan give børn med handikap den hjælp, de skal have.

08.09.2020

Lad os sammen kræve rimelige arbejdsvilkår for alle, der arbejder med sårbare mennesker

Socialrådgivere har ansvar for deres egen sagsbehandling, men ikke for urimelige arbejdsvilkår og politikeres beslutninger.

14.06.2020

Alt for mange anbragte børn klarer ikke 9. klasse – det kan gøres bedre

Anbragte børn klarer sig dårligere uddannelsesmæssigt end andre børn, og 7 ud af 10 anbragte børn får ikke får sin 9. klasses afgangseksamen. Dette er desværre ikke overraskende, men rigtig ærgerligt.

11.06.2020