Nyheder

Dansk Socialrådgiverforenings regioner har fået næstformænd

Betina Agger, Jannie Bertz og Malene Sandie Hansen Thackrah er blevet valgt som næstformænd for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord, Syd og Øst. De skal de næste to år arbejde for at styrke den lokale politiske interessevaretagelse.

28.02.2023

Mistrivsel: Skolesocialrådgivere i over halvdelen af landets kommuner

De kommuner, som benytter skolesocialrådgiverordningen, oplever, at skolesocialrådgivere fremmer dialogen mellem skolen og det sociale system, er med til at kvalificere underretninger og prioriterer tid til faglig rådgivning og sparring med lærerne. Det viser en ny undersøgelse fra KL.

14.02.2023

Mistrivsel: Jobcenter på Campus sikrer hurtig hjælp til de unge

Side om side med erhvervsuddannelser, gymnasium, 10. klasse, SOSU-skole og ungdomsskole ligger Ungekontakten, hvor socialrådgiver Laura Lund hjælper de unge, der ikke tager den lige vej igennem uddannelsessystemet.

14.02.2023

Mistrivsel: “Før jeg snakkede med Tina troede jeg ikke jeg ville blive til noget”

Hver torsdag har Sukaina Hussain Abed Al Rida Al-Maiahi fra 9.Z på Tilst Skole en snak med Tina Mogensen Givskud, som er socialrådgiver på skolen. Hun er med til at afklare, om barnets eller den unges tegn på mistrivsel skyldes et mindre problem, eller om der er behov for en større indsats.

14.02.2023

Vær med i kampen for store bededag

Dansk Socialrådgiverforening arbejder for at bevare store bededag, fordi regeringens plan er et uhørt angreb på vores overenskomst og rettigheder. Samtidig er vi socialrådgivere den næstmest stressede faggrupper, så vi har brug for fridage til at lade op. Se her, hvordan du kan være med i kampagnen for at bevare store bededag.

25.01.2023

“Vi skal alle være stolte socialrådgivere”

Da Signe Færch som barn så, hvor hårdt et arbejdsliv hendes mor havde som socialrådgiver, besluttede hun selv at gå en anden vej. Alligevel endte hun med at uddanne sig til socialrådgiver og har fundet ud af, at faget er mere livsbekræftende end hårdt. Men det kræver de rette rammer, og dem vil hun nu som forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening kæmpe for, at alle socialrådgivere får.

19.12.2022

Fattigdom vanskeliggør socialrådgivernes arbejde

Den historisk høje inflation har aktualiseret debatten om børnefattigdom. Forkvinde Signe Færch og næstforkvinde Ditte Brøndum har bidraget med socialrådgivernes perspektiv i blandt andet TV2 News og P1 debat.

07.12.2022

Det lokale politiske arbejde bliver styrket

DS' tre regioner skal vælge næstformænd, som kan styrke den politiske interessevaretagelse lokalt. Næstformændene skal i første omgang kun vælges for to år. Herefter skal det besluttes, om ordningen skal være permanent

07.12.2022

DS investerer i fremtidens fagforening

Repræsentantskabsmødet besluttede at investere 10 millioner kroner i initiativer, der skal skabe højere medlemstilfredshed, og gøre Dansk Socialrådgiverforening mere relevant for fremtidens medlemmer.,

07.12.2022

Signe Færch i spidsen for socialrådgiverne

Signe Færch tiltrådte som forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening ved repræsentantskabsmødet i weekenden og afløser dermed Mads Bilstrup, som har været formand i fire år. Signe Færch gik til valg på at gøre socialrådgiverne mere synlige i den offentlige debat, og hun vil bruge den synlighed til at sikre bedre rammer for socialrådgivernes arbejde.

21.11.2022