Hårdere straffe taler til offeret, men hjælper ikke med at stoppe radikalisering. Det siger forsker Tina Wilchen Christensen, der blandt andet er medforfatter til rapporten: ”Bevægelser i og på tværs af ekstreme grupper og bande- og rockermiljøet”.
Dansk Socialrådgiverforening er gået sammen med en række fagforeninger i det landsdækkende initiativ Danmark for Velfærd. Målet er at stoppe regeringens planlagte besparelser og sikre et velfungerende velfærdssamfund.
Hvor meget kan jeg tillade mig at bede om hjælp? Gør jeg mit arbejde godt nok? Hvor længe er man ny? Det er nogle af de spørgsmål, som nyuddannede i deres første job typisk vil stille sig selv. En ny guide giver nogle af svarene.
Det skal være slut med groteske sager om borgere, der tvinges ud i meningsløse praktikforløb, som de bare bliver mere syge af. Derfor har DS lanceret 13 konkrete forslag til ændringer af førtidspensionsreformen fra 2013.
Tove Holmgård Sørensen tog som socialrådgiver i Herlev Kommune imod en gruppe flygtninge for 30 år siden. Nu har hun besøgt syv af flygtningene, og fortæller i sin bog ”Hjemland”, hvordan det er gået dem.
UDDRAG AF BOGEN ”HJEMLAND” Reza er født i Iran og kom til Danmark som 35-årig sammen med sin kone Sudi og deres tre små børn i 1986. Reza er uddannet filmfotograf i Iran – og har i 25 år arbejdet som filmfotograf på TV2. Sudi er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske i Danmark. Reza er en af de syv flygtninge, der fortæller deres historie i socialrådgiver Tove Holmgårds nye bog ”Hjemland”. Vi bringer et redigeret uddrag af Rezas fortælling.
Mark Hinchely er forstander på Mandecentret i København. Han bor i Smørum med sin kone, sin datter på 9 år og sin søn på 18 år – og har endnu en søn på 23 år, der er flyttet hjemmefra.
Ankestyrelsen tillægger kommunen, en afgørelseskompetence, hvis hjemmelsgrundlag ikke findes direkte i serviceloven – men i principperne i serviceloven, nødretlige principper og FNs Konvention om Barnets Rettigheder.
Der tælles data og aktiviteter for at se, om socialrådgiverne gør, hvad de skal frem for at bruge ressourcerne på, hvad der virker for barnet. På den måde har procesregulering og en snæver juridisk tilgang svigtet børnene. Der er behov for, at vi bliver meget klogere på, hvordan vi får ændret reglerne og får skabt et produktivt samspil mellem lovgivning og praksis.
Socialrådgivere hylder Vera Usenova, som til sin død kæmpede for socialt udsattes ve og vel og for socialarbejderes rettigheder – ofte på bekostning af sin egen sikkerhed. Lederen for de kirgisiske socialarbejdere, en af DS’ tætteste samarbejdspartnere, døde i juni, og de socialfaglige roser til hende står i kø.
I Danmark er tilliden til andre mennesker stor, men har socialarbejdere nok at kæmpe for? En international masteruddannelse giver både de udenlandske studerende og de danske undervisere nye perspektiver på socialt arbejde.
Statistikker viser, at vi lever længere, men hvordan er helbredstilstanden, og kan vi holde arbejdstempoet, når vi er 72 år? Måske skal vi overveje overenskomstkrav om rettigheder til at optjene et halvt års orlov med løn hver femte år til at tanke op.
KLUMME FRA PRAKSIS: I en travl hverdag, hvor faglighed vægtes højt og den ene deadline afløser den anden, er vi nødt til at minde hinanden om, at vi kan rumme hinanden.
Reformen af førtidspension og fleksjob gjorde betingelserne for tildeling af førtidspension alt for uklare, hvilket Dansk Socialrådgiverforening (DS) advarede imod allerede, inden reformen blev vedtaget.