Der er blandede, men mest positive erfaringer fra Furesø Kommunes forsøg med helhedsorienteret sagsbehandling til udsatte familier. Det viser en evaluering fra KORA, som Ulf Hjelmar har været programleder på.
Ifølge en ny undersøgelse er revalidering et langt mere effektivt middel til at få folk i uddannelse end en række andre ordninger, eksempelvis kontanthjælp. Tallene bør inspirere både Folketing og kommuner til at styrke brugen af revalidering, mener DS.
Odense Kommune har brugt frikommuneforsøg til at spare millioner på beskæftigelsesindsatsen. Kommunen planlægger at opnormere for igen at holde loven. Men et reelt løft af indsatsen bliver dyrt, vurderer DS, der gentagne gange har advaret kommunen.
Dansk Socialrådgiverforenings Ledersektion har fået en plads i følgegruppen til regeringens ledelseskommission. Formand Anders Fløjborg har tre mærkesager med i tasken og ser frem til at bidrage med sin mangeårige viden og erfaring fra sit virke som offentlig leder.
Hvad er det, der går galt, når borgere oplever, at de skal kæmpe med det system, som er sat i verden for at hjælpe dem – og som de også oplever, at det er rigtigt svært at komme i dialog med? Vi har talt med en række aktører på handicapområdet, som alle peger på én fællesnævner: Tillid tager tid.
Hvis man sender en klage til handicapafdelingen i Roskilde Kommune, så har man kort tid efter en medarbejder i røret. For klager skal man bruge til at blive klogere af – og helst skal de tages i opløbet, er filosofien. Det har givet færre klager.
Som en af de første kommuner har Aarhus prøvet at overføre Sverigesmodellen til handicapområdet i et treårigt projekt, hvor en tæt relation og god kommunikation er nogle af omdrejningspunkterne. De første erfaringer er positive.
Til trods for at to tidligere forsøg med jobpræmieordninger ikke kan påvises at have haft nogen effekt, har Folketinget med LOV nr. 287 indført jobpræmie for langtidsledige. Målgruppen for ordningen skønnes at omfatte 163.800 personer.
Hvert år får omkring 25.000 danskere en hjernerystelse. Langt de fleste bliver symptomfri igen, mens 10 til 15 procent får (lang)varige og ofte alvorlige følger. Da hjernerystelser og eventuelle langvarige følger (PCS) endnu ikke kan dokumenteres for eksempel med en scanning, er det er vigtigt at kende symptomerne for ikke at mistolke borgerens klager.