Velkommen til et spændende fag – og et stærkt fællesskab

LEDER: Kære nye studerende, vi glæder os til at møde dig derude og byde dig velkommen som medlem af SDS og Dansk Socialrådgiverforening.

Velkommen til et af verdens mest spændende fag. Som socialrådgiver kan du være med til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for vores faglighed til at skabe sig et værdigt liv. Du kan være med til at bekæmpe de problemer, som udsatte borgere slås med – eller med rådgivning forebygge, at de havner i problemer. Men først skal du glæde dig til at engagere dig i studiet: Prøve dig selv af og udvikle dig både fagligt og personligt, nyde at blive klogere og få gode studiekammerater, som bliver dine fremtidige kollegaer.

Vi vil gerne invitere dig ind i vores stærke faglige fællesskab. Som medlem af Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) – og dermed også af Dansk Socialrådgiverforening (DS) – bliver du en del af en faglig tradition, hvor vi både er der for hinanden og for dem, som har brug for vores faglighed.

På studiet vil du opdage, at socialrådgiver ikke er en profession, som man ”bare” kan læse sig til – man skal bruge sit studie til at prøve sig selv af og træne sammen med sine studiekammerater. Dit faglige fællesskab begynder på dit hold, hvor I er helt afhængige af hinandens støtte, engagement og faglige feedback.

En ny undersøgelse viser, at 70 procent af de socialrådgiverstuderende efterlyser mere træning af praktiske færdigheder. Det er bekymrende, men på en måde er resultatet også positivt. Det vidner om, at kommende socialrådgivere er ambitiøse og gerne vil være endnu dygtigere til at udøve socialt arbejde i praksis.

Når du kommer ud til en travl hverdag – først i praktik og senere som uddannet – så husk, at du aldrig er alene. Udfordringerne skal løses i fællesskab – sammen med dine kolleger, medstuderende og din tillidsrepræsentant. Vi er aktive både i klubberne på socialrådgivernes arbejdspladser, hvor vi stiller krav om bedre løn og arbejdsvilkår, og i SDS-klubberne på studierne, hvor du kan være med til at udvikle undervisningen og studiemiljøet. Og fordi vi er mange i et stærkt fagligt fællesskab, bliver der lyttet til os. Både når vi får tilkæmpet flere midler til det sociale arbejde, når vi deltager i den offentlige debat om kvaliteten af socialrådgiveruddannelsen, investeringer i socialt arbejde, levevilkårene for de mest udsatte, eller forhandler en overenskomst.

Vi glæder os over, at du har valgt at være en af dem, som gør en forskel. Får du brug for lidt ekstra faglig sparring, er vi der for dig. Og gennem Dansk Socialrådgiverforening får du adgang til 27 faglige netværk, hvor du kan drøfte faglige udfordringer, men også orientere dig om de mange jobmuligheder. Og så får du som medlem også dette fagblad.

Vi glæder os til at møde dig derude og byde dig velkommen som medlem af SDS og Dansk Socialrådgiverforening.

Mads Bilstrup er formand for Dansk Socialrådgiverforening og Laura Pode er forkvinde for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende.