LEDER: Fremtidens faglige fællesskab

"Jeg er over­bevist om, at vi med en fokuseret indsats og modet til at forandre kan vende skuden."

LEDER: Fremtidens faglige fællesskab

Foto: Lisbeth Holten

Vores forening har økonomiske udfordringer. Nye tal viser, at vi får færre medlemmer end forventet, og vores budget holder derfor ikke. Derfor har vi indkaldt til et ekstraordinært Repræsentantskab til januar, der blandt andet skal vedtage et nyt budget.

Den bagvedliggende årsag er trist: For mange socialrådgivere fravælger vores faglige fællesskab, og for mange medlemmer er utilfredse med medlemskabet. Alligevel ser jeg optimistisk på Dansk Socialrådgiverforenings – vores – fremtid. Hovedbestyrelsen vedtog allerede i foråret en ny retning for foreningen med forandringsprogrammet ’Socialrådgivernes DS’, og selvom de nye tal tvinger os til at gennemføre nogle forandringer hurtigere, end vi havde planlagt, er det stadig den rigtige vej at gå.

Det første skridt er taget med et nyt kontaktcenter – en medlemsrådgivning med én indgang – der fra årsskiftet vil gøre det lettere og hurtigere at få råd og vejledning – hvad enten det er over chat, mail eller telefon, og uanset om det drejer sig om løn, arbejdsmiljø, sygdom eller andet.

Derudover vil vi i de kommende måneder se os selv som organisation efter i sømmene for at finde ud af, hvordan vi kan bruge vores kræfter endnu bedre end i dag. Det langsigtede mål er klart: At skabe et moderne fagligt fællesskab, der er et naturligt samlingspunkt for alle os socialrådgivere. Et fællesskab, der kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår både politisk og ude på arbejdspladserne, tilbyder professionel rådgivning og giver mulighed for sparring og faglig udvikling.

I mit første år som forkvinde har jeg mødt utroligt mange seje og engagerede fagfæller. Derfor er jeg også overbevist om, at vi med en fokuseret indsats og modet til at forandre kan vende skuden. Jeg glæder mig til at høre, hvad du og dine fagfæller tænker, og jeg håber, at rigtigt mange vil bidrage og komme til klubmøder, onlinemøder eller skrive til fremtidensDS@socialraadgiverne.dk med input og idéer til, hvordan vi bliver en endnu stærkere fagforening.