LEDER: En god start for os alle

"Jeres opbakning giver os et enormt rygstød til at kræve en god start på arbejdslivet, når vi skal forhandle overenskomst i det nye år."

LEDER: En god start for os alle

Foto: Lisbeth Holten

”Megavigtigt at få opmærksomhed på alle de superseje, nye socialrådgivere, som skal føre faget videre”.

Sådan skrev en socialrådgiver, da vi i september lancerede kampagnen #Engodstart. Tre uger senere havde 2152 socialrådgivere skrevet under på, at nyuddannede fagfæller skal have ret til grundig introduktion, færre arbejdsopgaver i starten og en mentor med tid til opgaven.

Det er et meget stærkt signal til politikerne, og jeg vil gerne sige alle jer, der har skrevet under, en kæmpestor tak! Jeres opbakning giver os et enormt rygstød til at kræve en god start på arbejdslivet, når vi skal forhandle overenskomst i det nye år.

Egentlig er det underligt, at det overhovedet er nødvendigt – alle burde kunne se, at for eksempel grundig introduktion til arbejdet er helt nødvendig. Det gælder nok de fleste job, men det er særligt vigtigt i et fag som vores med både høje menneskelige og administrative krav og kompleksitet.

Desværre overvejer hver tredje nyuddannede at forlade vores fag – og endnu flere føler sig stressede. Derfor er der brug for handling nu, og med den massive støtte til vores budskab står vi stærkt, når vi kræver, at politikerne retter op på vilkårene for nyuddannede.

Til sidst vil jeg understrege, at denne kampagne ikke kun handler om de nyuddannede socialrådgivere, men om os alle sammen. Stress og for mange udskiftninger blandt kollegaerne har i for mange år præget vores arbejdsliv, og vi har brug for, at vores nye fagfæller hurtigst muligt får den faglige ballast, viden og kunnen, der skal til, for at de kan stå på egne ben, afhjælpe spidsbelastninger og være ligeværdige kollegaer. Det sker kun, hvis de får #engodstart.

Jeg er utroligt glad og taknemmelig for, at flere end 2000 socialrådgivere har skrevet under. Og jeg lover, at vi kæmper videre for at forbedre starten på arbejdslivet for de nyuddannede – og resten af arbejdslivet for os alle sammen.