Det ønsker jeg mig af en ny regering
REGIONSLEDER: Jeg håber inderligt, at vi efter valget får en regering, der vil tage stress og arbejdsmiljø mere seriøst. Det skal være godt for alle faggrupper at gå på arbejde.
Jeg havde fornøjelsen af at holde 1. maj-tale i Odense, og har valgt at gentage nogle af mine vigtigste pointer her i min regionsleder.
Jeg håber inderligt, at vi efter valget får en regering, der vil tage stress og arbejdsmiljø mere seriøst. Det skal være godt for alle faggrupper at gå på arbejde, og man skal kunne holde sig frisk og sund til pensionsalderen, som for de unge først bliver, når de fylder 73 år – jf. den nuværende tilbagetrækningsreform.
Det kræver et godt og sundt arbejdsmiljø – uanset den nye aftale om seniorpension, som blev indgået den 2. maj. Et godt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv, og derfor skal vi sammen kæmpe for at sikre gode forhold, som vi ikke bliver syge af hverken fysisk eller psykisk. Socialrådgiverne fik i starten af året den triste førsteplads, som den mest stressede faggruppe i Danmark, hvor hver tredje socialrådgiver har oplevet stress.
Sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, har vi fokus på vores arbejdsmiljø. Der skal forebygges på det samfundsmæssige og strukturelle plan med markante krav, redskaber og indsatser, så der reageres kollektivt og strukturelt. Vi skal undgå individualisering af arbejdsmiljøproblemerne, og derfor skal vi støtte op om vores tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i deres arbejde sammen med ledelsen på vores arbejdspladser, for at få forbedrede forhold.
Og vi skal huske at passe på vore unge og nyuddannede kolleger, når vi modtager dem på arbejdspladserne. Fagbevægelsen har brug for de unge, og vi skal gøre det attraktivt og selvfølgeligt at blive organiseret og blive en del af fællesskabet. Vi skal forny os, og lytte til deres gode ideer og lade dem få indflydelse, da de er fremtiden.
Jeg håber også, at vi efter valget får en regering, som vil afskaffe de fattigdomsskabende lave kontanthjælps- og integrationsydelse og 225-timers reglen, som skaber fattigdom for 62.000 børn. Det er nærmest latterligt at fastholde, at det hjælper at piske folk økonomisk for at få dem i arbejde. Kun 450 kom i arbejde i 2017, så der er ikke belæg for at sige, at det virker.
Velfærdsområderne er max pressede. Kommunerne mangler penge til kernevelfærden. Her vil jeg minde om, at undersøgelser fra kommuner viser, at det ikke er besparelser, men investeringer i socialt arbejde, der sikrer borgerne de rigtige tilbud på det rigtige tidspunkt. Det betaler sig både menneskeligt, fagligt og økonomisk. Den viden skal deles med alle lokale og landsdækkende politikere.
Jeg håber, at I alle havde en god 1. maj.