Stop besparelserne på socialrådgiveruddannelsen

Der skal spares mere end 4 millioner kroner på socialrådgiveruddannelsen i Aarhus til næste år. Både studerende, undervisere og socialrådgivere i Aarhus kæmper for at få besparelsen af bordet.

Der skal spares mere end 4 millioner kroner på socialrådgiveruddannelsen i Aarhus til næste år. Det kommer til at påvirke kvaliteten af uddannelsen og få konsekvenser for socialrådgiverstuderendes faglighed. Derfor demonstrerede de studerende på VIA Aarhus tirsdag imod besparelserne. Blandt talerne var SDS-næstforperson Rikke Flebbe og tillidsrepræsentanten for socialrådgiverunderviserne Per Svanholm Christensen.

Læs mere om demonstrationen

Læs debatindlæg om besparelserne

VIA Aarhus er ikke det eneste uddannelsessted, der skal spare, fordi professionsuddannelserne samlet set oplever et faldende optag. I forvejen modtager socialrådgiveruddannelsen færre penge pr. studerende end de øvrige professionsuddannelser, og hvis vi også i fremtiden skal have et sikkerhedsnet for alle de mennesker, der har dårlige kort på hånden på grund af en svær opvækst eller rammes af en livskrise, skal uddannelsen prioriteres, skriver socialrådgivernes forkvinde, Signe Færch.

Læs blogindlæg

Politikerne bør løfte socialrådgiveruddannelsen op på niveau med pædagoguddannelsen, skriver socialrådgivernes næstforkvinde, Ditte Brøndum. Socialrådgiveruddannelsen har færre timer og større hold end sammenlignelige uddannelser. Et løft af taxameteret på socialrådgiveruddannelsen er afgørende for også at øge kvaliteten af uddannelsen med et højere timetal, en stærkere kobling til praksis og mere feedback og vejledning, som kan understøtte, at flere gennemfører uddannelsen.

Læs debatindlæg