Rekordstort afkast på socialrådgivernes pensionsopsparinger

PKA har i 2019 opnået det største investeringsresultat nogensinde, hvilket sikrer en stabil udvikling i socialrådgivernes pensionsopsparinger. Grønne investeringer har kunnet betale sig.

Socialrådgivere, socialpædagoger, sygeplejersker og andre medlemmer af pensionskassen PKA kan glæde sig over det største investeringsafkast nogensinde. PKA skabte i 2019 et afkast på 32,5 milliarder kroner. Det svarer til et afkast på 13,6 procent på PKA’s investeringsportefølje.

Afkastet betyder, at PKA kan give medlemmerne en god forrentning og sikre en stabil udvikling i deres pensioner, forklarer administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

PKA har investeringer i en række vindmølleparker og solcelleparker og nærmer sig det mål, man satte for nogle år siden om, at 10 procent af investeringerne skal foretages i klimarelaterede projekter.

Det grønne fokus har kunnet betale sig både for klimaet og medlemmers pensionsopsparinger, fortæller Peter Damgaard Jensen. PKA toppede i 2019 Verdensnaturfondens liste over de danske pensionskassers klimafokus. Det er femte år i træk, at PKA ligger helt i front i WWF’s klimakåring.

Alle medlemmer af PKA kan deltage i PKA’s generalforsamling d. 22. april 2020. Der er frist for at stille forslag til generalforsamlingen d. 1. februar 2020.