Socialrådgiveren 8/17

Indhold

Efteruddannelse: Mandagen efter tænkte jeg på en ny måde

Sygehussocialrådgiver Jannie Friis har via sin efteruddannelse fået både højere løn og nye arbejdsopgaver. Hun har oplevet en arbejdsgiver, som har givet hende tid til at fokusere på studiet og gode rammer for at bruge den nye viden i praksis.

Vi bliver klogere sammen

Det kan være svært at få implementeret og delt viden fra kurser og efteruddannelse, når hverdagen rammer. I Børn- og Ungeenheden i Vejen Kommune gør de alt, hvad de kan for, at ny viden fra seks medarbejderes diplomuddannelse ikke drukner i en travl hverdag.

Færre får kompetencegivende efteruddannelse

Selv om socialrådgivere er vilde med at efteruddanne sig, viser de seneste tal, at der er færre, som får en kompetencegivende efteruddannelse. Dansk Socialrådgiverforening er bekymret over udviklingen og efterlyser bedre betingelser for ansatte og arbejdsgivere, der vil prioritere efteruddannelse.

Assens investerer i udsatte børn

I Assens arbejdede socialrådgiverne i børne- og familieafdelingen i 2014 under så dårligt et arbejdsmiljø, at Arbejdstilsynet gav kommunen et påbud. Efter opnormering, halvering i sagstal, lydhørhed og fuld opbakning fra såvel ledelse som politikere er arbejdsmiljøet nu i top.

Sæt socialt arbejde på dagsordenen til kommunalvalget

Op til kommunalvalget 21. november 2017 har socialrådgiverne en unik mulighed for at påvirke debatten om den kommunale velfærd og det sociale arbejde. DS er parat med materiale om sociale investeringer til lokale kandidater i hele landet og med et inspirationskatalog til medlemmer, der vil deltage i debatten.

Socialrådgivere om sagsfejl: Barnet før bureaukratiet

En rapport har vist fejl i samtlige undersøgte anbringelsessager i København. Komplekse opgaver og massive dokumentationskrav tvinger ofte sagsbehandlerne til at vælge mellem barnets tarv og dokumentationskrav, mener DS, som er gået til politikerne for at forbedre forholdene.

2237 nye studerende starter på uddannelsen

Mens landets videregående uddannelser samlet set har fået færre ansøgninger end sidste år, har socialrådgiverstudiet i år fået flere ansøgninger end nogensinde. Åbningen af en ny uddannelse fører desuden til et rekordhøjt antal nye socialrådgiverstuderende igen i år.

Mig og mit arbejde: Lene Elise Nielsen

Lene Elise Nielsen arbejder som socialrådgiver i Hjerteforeningens Børneklub. Hun bor i Munkebo på Fyn sammen med sin mand og sine to drenge på 16 og 21 år. Datteren på 22 år flyttede på et bosted sidste år. Uddannet i 2011.

Hvordan håndterer vi fejl?

Når kommune efter kommune hænges ud for store mængder fejl i sagsbehandlingen, er det værd at tage et kig på, om de formelle juridiske krav står mål med den socialfaglige indsats, som kommunerne først og fremmest er sat i verden for.

Står regler i vejen for det gode sociale arbejde på børneområdet?

Det er vores opfattelse, at sagsbehandlingsreglerne på børneområdet – snarere end at stå i vejen for godt socialt arbejde – understøtter det og er med til at sikre kvaliteten i det sociale arbejde. I stedet for at skælde ud på reglerne, kan socialrådgiverne være stolte af, at deres professionsnormer er blevet til lovregler.