VALG I PKA: Hvad skal dine pensionspenge investeres i?

Hvad er vigtigst for dig, billige seniorboliger, klimavenlige og bæredygtige investeringer, et højt afkast der sikrer dig en økonomisk tryg alderdom? Det er nu, du kan være med til at påvirke, hvordan PKA investerer din pensionsopsparing.

VALG I PKA: Hvad skal dine pensionspenge investeres i?

87 socialrådgivere kæmper om 36 pladser som delegeret i pensionskassen PKA. Som delegerede skal de være med til at lægge linjen for PKA’s investeringer og hvordan pensionsordningen skal skues sammen. Og som medlem af PKA kan du stemme på de socialrådgivere, som du er mest enig med.

Afstemningen er i gang, og du kan stemme frem til d. 14. november via den besked, du har fået i din e-boks, hvor du også kan tage en kandidattest og læse alle kandidaternes opstillingsgrundlag.

Ja til klima, nej til skattefusk

”Mennesker kommer ofte i klemme, når de står foran pensionsalderen, og det vil jeg gerne forhindre. Jeg vil gerne sætte fokus på ’nyfattigdom,’ hvor pension og basale udgifter ikke hænger sammen,” skriver en af de opstillede socialrådgivere i sit opstillingsgrundlag.

Og netop størrelsen på alderspensionen er en af de ting, som de delegerede vil få indflydelse på. Der skal tages stilling til, hvor mange penge der skal bruges til alderspension, og hvor mange der skal bruges til dækning ved sygdom og død.

De delegerede vil også få indflydelse på, hvordan PKA investerer pensionsmidlerne, så de både sikrer gode afkast og gøre gavn for samfundet. Her fremhæver mange af de opstillede socialrådgivere, at de vil arbejde for bæredygtige og klimavenlige investeringer.

”Det er vigtigt for mig, at vores pensionskasse træffer ansvarlige valg om en bæredygtig fremtid – både når det gælder højst muligt afkast, men ligeledes når det gælder bl.a. miljøet, bæredygtighed og arbejdstagerrettigheder,” skriver en af de opstillede.

En anden socialrådgiver vil holde pensionskassen i ørerne og ”følge med i at pensionskassen ikke er med til at lave skattefusk,” mens andre vil arbejde for, at PKA bygger flere billige boliger til deres medlemmer.

”Jeg vil foreslå, at PKA udvider ejendomsporteføljen og giver medlemmerne mulighed for at etablere seniorbolig fællesskaber, som andel – ejer og almene boliger,” skriver en af de opstillede socialrådgivere.