Fik du læst om erfaringerne med DS’ arbejdsmiljøprojekt for trioer?

Læs eller genlæs Socialrådgiverens artikler, der beskriver erfaringerne fra Esbjerg og Herlev Kommuner, hvor trioerne har fået gode erfaringer med at bruge DS’ materialepakke ’Sammen skaber vi forandringer’.

Dansk Socialrådgiverforening gennemførte i 2020 udviklingsprojektet ”Sammen skaber vi forandringer – mere fag og arbejdsglæde” på otte socialrådgiverarbejdspladser for at styrke trio’ernes handlekraft og ad den vej skabe positive forandringer på arbejdspladsen.

Tilbagemeldingerne er positive, og Dansk Socialrådgiverforening opfordrer trioer på andre arbejdspladser til at sætte fokus på at styrke både udviklingen af et bedre arbejdsmiljø og socialrådgivernes mulighed for at udvikle sig fagligt. DS har udviklet materiale, som trio’erne kan bruge. Det består af et dialog- og prioriteringsspil, seks løsningskataloger og en procesguide.

I Esbjerg Kommunes Familierådgivning Midt har trioen været frontløbere på Dansk Socialrådgiverforenings arbejdspladsprojekt. Deres mål var mere fælles faglig refleksion og mere efteruddannelse. Det har blandt andet givet større indsigt i egne og kollegaernes faglige kompetencer, fortæller arbejdsmiljørepræsentanten, tillidsrepræsentanten og leder i afdelingen. Læs artiklen ”Vi har fået et større indblik i hinandens kompetencer”.

Psykologisk sikkerhed og social støtte har været i fokus hos familierådgiverne i Herlev Kommune i arbejdet med projektet for et bedre arbejdsmiljø. Det gavner både nyansatte og erfarne medarbejdere, at det er trygt og sikkert at tale højt om det, som er svært i hverdagen, lyder konklusionen. Læs artiklen Kollegaskab og trivsel ”Man bliver mere robust af at kende sine kollegaer godt”.

» Find DS’ materialepakke “Sammen skaber vi forandringer” her.