REGIONSLEDER: Hvem skal være næstformand i din region?

"Vi er ikke nok politikere til at nå alt det, vi gerne vil."

REGIONSLEDER: Hvem skal være næstformand i din region?

Foto: Lisbeth Holten

De næste to år styrker vi det politiske arbejde i Region Nord. Det samme gør Region Øst og Region Syd. For den 1. marts får vi som noget helt nyt en lønnet næstformand. I november vedtog Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskab nemlig et toårigt forsøg med frikøbte næstformænd i vores tre regioner.

Den beslutning er jeg meget glad og taknemmelig for. Og jeg er overbevist om, at det bliver så godt.

For DS er en fagforening med store ambitioner. Også lokalt vil vi gerne være synlige, nærværende, relevante og tilstede for vores medlemmer: på arbejdspladserne, i medierne, når arbejdslivet tager krumspring, når uretfærdigheder finder sted, og når politikerne tager beslutninger, som har betydning for socialrådgiveres arbejdsliv.

Desværre oplever jeg som regionsformand, at vi ikke er nok politikere til at nå alt det, vi gerne vil lokalt. Det hænger også sammen med højere ambitioner for vores tilstedeværelse foruden en intensiveret fastholdelses- og rekrutteringsindsats.

Som eneste frikøbte politiker i DS’ Region Nord og regionsformand for næsten 6.600 medlemmer, der spreder sig over 30 kommuner og to regioner, er det vanskeligt at være lige så synlig og nærværende, som jeg ønsker. Der er for meget brandslukning og akut interessevaretagelse fremfor i højere grad at opsnappe problemerne, inden de opstår. Alt for ofte må jeg sige nej til møder med borgmestre, direktioner og journalister. Det er både utilfredsstillende og uhensigtsmæssigt. Men som ene på posten er jeg nødt til at prioritere.

Derfor glæder jeg mig helt enormt til at få en politisk kollega, som mine medlemmer har valgt. Jeg vil gøre mit til at leve op til forventningerne, så medlemmerne kommer til at mærke, at vi er dobbelt så mange kræfter til at kæmpe for bedre arbejdsbetingelser og højere løn til socialrådgiverne. Det gælder også bedre vilkår for det sociale arbejde. Med flere kan vi mere.

I 2024 skal Repræsentantskabet tage stilling til, om ordningen skal fortsætte.

Sæt kryds senest 27. februar og vær med til at beslutte, hvem din regionsnæstformand bliver.

God valglyst til os alle!