PRAKSISKLUMMEN: Den gode historie stod skrevet i alles ansigter

"Den unge mand blev af rehabiliteringsteamet indstillet til et fleksjob, og da han fik beskeden, løftede han armene i vejret og råbte: 'Jubii'."

Jeg sad som mødeleder på et rehabiliteringsmøde forleden dag. En af sagerne omhandlede en ung fyr på 22 år, som hele sit liv har haft ADHD, og i en sådan grad, at det har påvirket og stadig påvirker hans tilværelse rigtig meget. Udover ADHD kæmper han med andre psykiske udfordringer. Han er ikke er i stand til at bo for sig selv endnu, og bor derfor stadig hjemme hos sin mor og far.

Den unge mand blev af rehabiliteringsteamet indstillet til et fleksjob, og da han fik beskeden, løftede han armene i vejret og sagde: “Jubii”. Alle omkring bordet trak på smilebåndet, han blev sendt glad ud ad døren – sammen med en mor, som græd glædestårer og efterlod en fantastisk stemning i lokalet.

Der, hvor han har været i en længerevarende praktik, vil man gerne ansætte ham i et fleksjob, og han glædede sig bare til at blive ansat og fortsætte sit arbejde, som han er rigtig glad for. For som han sagde: “De er jo rigtig søde, og det virker også som om, at de godt kan lide mig”.

Det er sådanne momenter, som gør mit arbejde meningsfuldt. Og det er sådanne momenter, som vi skal huske på stadig findes på beskæftigelsesområdet og i jobcentrene. For hold nu op, hvor kan man blive tilbøjelig til at tro noget andet, hvis man følger med i nyhederne og beskæftigelsespolitikken.

Mange bliver lidt trætte, når man siger, at vi skal blive bedre til at dele de gode historier, men i ovenstående eksempel behøvede vi faktisk slet ikke minde hinanden om, at det var en god historie. Det stod skrevet i alles ansigter.

Jeg ved, at der venter mig mange flere lignende oplevelser fremover. Jeg vil glæde mig til hver og en og vil med stolthed berette om dem til alle dem, som gider at høre på det – nå ja, og faktisk også til de politikere, som måske ikke gider at høre det.


af Mette Louise Brix, der er socialrådgiver, faglig koordinator, Gribskov Jobcenter, formand for DS’ Faggruppen Beskæftigelse