Mig og mit arbejde: Marie Schack Sørensen

Marie Schack Sørensen er 30 år, bor på Nørrebro i København og er bachelor i International Social Work. Hun arbejder som socialrådgiver i Familiens Hus i Høje Tåstrup – et partnerskab mellem Mødrehjælpen og Høje Taastrup Kommune, hvor gravide og forældre under 30 år kan få hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen.

Kvinder og rettigheder har altid optaget mig såvel professionelt som privat. Først på et krisecenter for voldsramte kvinder, derefter Reden International for handlede kvinder og nu for Familiens Hus. Mit nuværende arbejde giver rigtig god mening for mig i forhold til at se på rettigheder i et mere helhedsorienteret perspektiv, hvor flere aktører må på banen for at løse en opgave.

Som socialrådgiver hjælper jeg brugerne med et kærligt skub til selv at tage styringen. Vi arbejder ud fra fire parametre: Handlekompetence, moderskab, netværk samt job og uddannelse. Med den måde det sociale gruppearbejde er organiseret på, synes jeg faktisk, at det lykkes os at arbejde helhedsorienteret i praksis. Det har stor værdi for husets brugere.

Kontanthjælpsreformen fylder rigtig meget lige nu. Når mor og far presses på økonomien, kan det ikke undgås at have indflydelse på børnenes liv. Det kan mærkes her op til jul. Der er stor efterspørgsel på økonomisk rådgivning og julehjælp.

Noget af det vigtigste, vi håber på at give brugerne, er følelsen af ikke at være alene. At de gennem mødet med de andre familier, de frivillige og os fagprofessionelle kan få hjælp til, at de voldsomme hændelser, nogle af dem har haft i deres liv, ikke kommer til at definere deres – og børnenes – livshistorie.

Vores primære målgruppe er mødre og børn, men som nybagt far kan du jo stå med mange af de samme spørgsmål. Jeg håber, at de initiativer, der er sat i gang for også at hjælpe fædrene, bliver mere udbredt.

Alle de personlige fortællinger gør indtryk på mig – gode som dårlige. For at kunne fungere i det, skal jeg også kunne lægge arbejdet fra mig. Det gør jeg ved at male, læse, flytte rundt i lejligheden, være i min have, høre musik og hygge med dem, jeg kan lide – eller komme ud at rejse.