Mig og mit arbejde: Marianne Rasmussen

Marianne Rasmussen er chef for rådgivning og bisidning i Børns Vilkår. Hun bor i Vanløse med sin mand og yngste barn af tre. Uddannet socialrådgiver 1994.

Omdrejningspunktet i min karriere har faktisk altid været børns trivsel. I næsten alle årene har jeg arbejdet med udsatte børn fra forskellige optikker: I den kommunale forvaltning, på en skole, som chef. Så jeg har altid haft et fokus, der faktisk svarer til Børns Vilkårs: Sammen stopper vi svigt.

Mange siger: ”Uha, det må være svært med de mange tunge sager. ”Men det handler om, at få et barn til at se muligheder, og hvordan vi voksne kan give de bedst mulige udviklingsbetingelser for det barn. For mig er det vigtigt, at mit arbejde er sjovt og giver mening, og børn sikrer begge dele.

Jeg kan blive meget indigneret over sager med børn, der har været udsat for overgreb og svigt gennem hele deres liv – og som også svigtes af samfundet. For hvis vi vil, kan vi så meget: Vi har faktisk en rimelig lovgivning og nogle gode muligheder at arbejde med. Børn skal hjælpes med at finde en vej i livet, og vi skal behandle dem retfærdigt og give dem medborgerskab og retssikkerhed.

For mig er det her det ypperste job, man kan have, hvis man er optaget af børn, retssikkerhed og trivsel. Der er 45.000 børn, som ringer, sms’er eller chatter med os årligt. Det er alt fra den første kærlighed, kroppen, der udvikler sig, over ’jeg keder mig’, til ’jeg er lige blevet slået af min far’. Udover børnenes muligheder for hjælp via BørneTelefonen, bisidder Børns Vilkår rigtig mange børn i kommuner eller ved svære skilsmissesager i statsforvaltningen.

Langt de fleste af mine arbejdsdage er gode. Der er så mange ting, der giver mening herinde. Som hvis jeg har siddet i rådgivningen og hørt en samtale, hvor en rådgiver hjælper et barn med at kunne handle videre i sit liv. Jeg bliver også så glad for børn, der kontakter os og siger tak for, at vi lyttede, da ingen andre gjorde. Og så skal en god arbejdsdag helst også indeholde gode grin.

Arbejdsliv og fritidsliv er ikke skarpt adskilte hos mig. I min fritid er jeg også optaget af at blive klogere på mit fag, læse faglige bøger og følge med i medierne. Der er folk herinde på kontoret til klokken to om natten, så man kan arbejde på skæve tidspunkter og få plads til at være et helt menneske.