Mig og mit arbejde: Kamilla Rank

MIG OG MIT ARBEJDE: Kamilla Rank, myndighedsrådgiver i Afdelingen for Social, Integration og Misbrug, Lejre Kommune. Bor med sin 4-årige datter i Solrød.

Jeg blev socialrådgiver, fordi jeg altid har haft behov for at hjælpe. Det har været en naturlig ting i min familie at hjælpe andre. Jeg begyndte egentlig på jurastudiet, men jeg kunne ikke se, at jeg ville få så meget med mennesker at gøre, som jeg gerne ville. Så jeg skiftede – og det er jeg glad for.

Jeg har været uddannet i syv år. Mit første job var i et botilbud, og det søgte jeg blandt andet, fordi jeg i løbet af uddannelsen havde fået et billede af, at det var stramt at være i det kommunale. Så jeg tænkte: Jeg skal indenfor det private.

Jeg søgte faktisk over i det private på trods af, at jeg under min praktik i en NGO fik et råd om, at det er værdifuldt at have viden fra det kommunale område. At man der får en forståelse af, hvordan ting hænger sammen. Og jeg måtte sande, at det passede. Jeg tror, det havde været hjælpsomt i mit arbejde på botilbuddet, hvis jeg havde haft en viden om processerne i en kommune.

Nu er jeg så i en kommune. Det har været tilfældighedernes spil, at jeg har været i to mindre kommuner. Eller – det har det ved nærmere eftertanke måske ikke. Jeg kan godt lide, at der ikke er så langt fra tanke til handling i en mindre kommune som Lejre. Direktørerne kender de fleste rådgivere ved navn, vi har en tæt dialog med ledelsen, og jeg oplever, at vi er tæt på beslutningsrummet. Vi bliver inddraget i processerne, så på den måde bliver den erfaring, vi gør os på gulvet, også taget med i beslutningerne senere hen.

Jeg sidder i Afdelingen for Social, Integration og Misbrug og arbejder med borgere med handicap og borgere med psykosociale udfordringer, der har brug for eksempelvis et midlertidigt tilbud. Så jeg har med botilbud, støtte-kontaktpersoner og misbrugsbehandling at gøre. Vi er så heldige, at vi har en lille sagsstamme i forhold til andre kommuner, så der er mulighed for hyppigere kontakt med borgeren. Jeg har omkring 40 sager, og det er en politisk prioritering.

Grundlæggende kan jeg godt lide at have indflydelse på mit arbejde, og det har jeg også ved at give mit besyv med. Jeg er også systemadministrator og tillidsrepræsentant. Det sidste fylder rigtig meget lige nu, fordi der måske er en konflikt på vej.

I fritiden træner jeg cardio og styrke i et fitnesscenter, men jeg er også meget kreativt anlagt. Så jeg maler, skriver og tegner – og restaurerer gamle møbler. For eksempel har jeg lige istandsat en gammel plantekasse, som jeg nu bruger til min datters bøger. Jeg går i genbrugsbutikker og på loppemarkeder – og søger inspiration på nettet.