Endelig får socialrådgiver-uddannelsen et fortjent løft

Socialrådgiveruddannelsen får et økonomisk løft og lovning på bedre praktik i ny uddannelsesreform. Forkvinde Signe Færch glæder sig over flere DS-sejre.

Der er flere penge, bedre praktik og mindre detailstyring på vej til socialrådgiveruddannelsen. Det er tre vigtige punkter fra den nye aftale om professionsuddannelserne, som netop er indgået. 

 Forkvinde, Signe Færch, glæder sig over de tre DS-sejre:
“Socialrådgiverne er en fuldstændig uundværlig faggruppe i vores velfærdssamfund, så vi er rigtig glade for at se, at politikerne har lyttet til os og investeret i fremtidens socialrådgivere. Vores uddannelse har længe været dårligere finansieret end andre velfærdsuddannelser, men nu bliver socialrådgiveruddannelsen løftet, så vi kommer på niveau med dem”, siger Signe Færch. 

 Tættere på virkeligheden
Socialrådgiveruddannelsen får en økonomisk indsprøjtning på op til 100 millioner kroner årligt. Pengene skal blandt andet gå til mere undervisning på mindre hold og mere vejledning og feedback med det klare mål at nå alle studerende og koble undervisningen endnu bedre til socialrådgiverprofessionens praksis. 

 “Socialrådgiverne løfter ekstremt vigtige opgaver til gavn for blandt andet borgere med handicap, udsatte børn og ledige. Og socialrådgiverne oplever, at kravene til dem konstant vokser. Derfor er det godt, at reformen giver de studerende endnu bedre mulighed for at træne arbejdet med at inddrage sårbare mennesker, navigere i kompleks lovgivning og koordinere helhedsorienterede indsatser”, siger Signe Færch. 

 Hun glæder sig også over udsigten til bedre praktik og et ønske om at skabe en mere praksisnær undervisning.  “Socialrådgiverfaget er komplekst, og man kan ikke bare læse sig til, hvordan man møder sårbare borgere med forståelse for deres livssituation samtidig med, at man navigerer i omfattende lovgivning. Det kræver træning i, hvordan teori omsættes til praksis, og derfor har vi kæmpet for bedre praktik, som aftalen også leverer,” siger Signe Færch. 

Forkortelse trækker ned
På lange stræk har regeringen landet en reform, som indfrier mange af DS’ ønsker. Det vækker dog undren, at aftalepartierne har holdt fast i at forkorte uddannelsen.  “Vi har kritiseret planerne om at forkorte uddannelsen lige fra start, og selvom vi er lykkedes med at begrænse forkortelsen, så har vi stadig svært ved at se den gode idé i at forkorte en uddannelse med så kompleks en faglighed. Det trækker klart ned i min bedømmelse af en ellers flot reform og øger behovet for at sikre, at vi får en stærk uddannelse med høj kvalitet. Det arbejde glæder vi os at til indgå i,” siger Signe Færch.