Vigtig håndsrækning til de fattigste børnefamilier

I dag kan vi glæde os over, at nogle af samfundets fattigste mennesker får lidt mere luft i økonomien. I morgen fortsætter arbejdet for at sikre anstændige vilkår for alle mennesker i Danmark, lyder det fra Mads Bilstrup.

Tirsdag indgik regeringen og støttepartierne en aftale om et midlertidig børnetilskud til de familier, der er hårdest ramt af kontanthjælpsloftet. Det er en vigtig håndsrækning, men selvfølgelig ikke en varig løsning, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup.

– Det er gode nyheder, for selv om det ikke drejer sig om mange penge, kan selv en lille håndsrækning få stor betydning for mennesker, der vender hver 25-øre for at få råd til husleje, medicin og mad, siger han.

Mads Bilstrup kalder det midlertidige børnetilskud et plaster på såret, indtil et nyt system for offentlige ydelser som kontanthjælp og integrationsydelse træder i kraft om forhåbentligt højst to år.

– I dag kan vi glæde os over, at nogle af samfundets fattigste mennesker får lidt mere luft i økonomien. I morgen fortsætter arbejdet for at sikre anstændige vilkår for alle mennesker i Danmark, siger han.

Det kræver selvfølgelig en afskaffelse af kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen. Men Dansk Socialrådgiverforening arbejder også for, at ingen skal være på kontanthjælp i lange perioder af deres liv.

I dette debatindlæg i Altinget forklarer Mads Bilstrup, hvad det er for rigide kommunale regler og silo-opdelinger, der fastholder alt for mange i kontanthjælpssystemet og står i vejen for det gode sociale arbejde med ledige borgere.