Vær med i kampen for #EnGodStart for nyuddannede socialrådgivere

Alle nyuddannede socialrådgivere fortjener en god start i faget. I næste uge lancerer Dansk Socialrådgiverforening en kampagne for at råbe politikere og arbejdsgivere op. Vi håber, at du vil sprede budskabet på din arbejdsplads til den tid.

I disse uger begynder mange nyuddannede i deres første job som socialrådgivere. Vi ved, at en del desværre får en skæv start som følge af utilstrækkelig introduktion eller manglende støtte i opstarten. Og for nogle betyder den skæve start, at de bliver sygemeldt, skifter job eller forlader faget.

Det har konsekvenser for både den nyuddannede, kollegaerne og borgerne.

Derfor lancerer Dansk Socialrådgiverforening i næste uge en kampagne for at råbe politikere og arbejdsgivere op. Vi foreslår, at alle nyuddannede socialrådgivere får ret til grundig introduktion, en mentor og færre arbejdsopgaver i starten.

Sådan kan vi sikre, at alle får en god start som socialrådgivere – samtidig med at det vil styrke tilknytningen til faget, forbedre arbejdsmiljøet og løfte den faglige kvalitet.

Kampagnen består blandt andet af en digital underskriftindsamling, besøg på uddannelsessteder, aktiviteter på arbejdspladserne og et tema i det fagblad, som snart udkommer. Vi håber, at du også vil bidrage til kampagnen – bl.a. ved selv at skrive under, dele underskriftindsamlingen på sociale medier og opfordre dine kollegaer til at skrive under.

Som tillidsrepræsentant kan du også bestille flyers og plakater, som du kan bruge på din arbejdsplads. Skriv en mail til engodstart@socialraadgiverne.dk for at få tilsendt materialerne.

Derudover har vi også lavet en guide med tips til, hvordan du kan sætte bedre oplæring til nyuddannede kolleger på dagsordenen på din egen arbejdsplads – f.eks. ved at bringe det på banen til et personalemøde.

Skriv gerne til engodstart@socialraadgiverne.dk, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller input til kampagnen.

Vi glæder os til at gøre en forskel for nyuddannede socialrådgivere – sammen med dig!