Socialrådgivere møder partileder og minister

Da Folketinget åbnede tirsdag, havde Virkelighedens Velfærd arrangeret en ’walk and talk’, hvor socialrådgivere, pædagoger og lærere fik mulighed for at fortælle politikerne om den hverdag, de oplever. Isabell Langhoff, socialrådgiver i Jobcenter København, fik blandt andet en snak med socialminister Mai Mercado om sagstal.

Socialrådgivere møder partileder og minister

Da Folketinget åbnede tirsdag, stod Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, klar foran Christiansborg Slotskirke. Men hun var der ikke alene. Sammen med hende var socialrådgiver Isabell Langhoff fra jobcenter Lærkevej og Rikke Troelsen, fællestillidsrepræsentant for socialrådgiverne på beskæftigelsesområdet i København.

På gåturen fra slotskirken til Folketinget fulgtes de med SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, og socialminister Mai Mercado (K). De kunne blandt andet fortælle politikerne om, hvilken forskel lavere sagstal gør for arbejdet med ledige borgere:

– Jeg fortalte Pia Olsen Dyhr, at det giver tid til at forberede sig, føre ordentlige samtaler, følge op og tage med som bisidder i andre forvaltninger, siger Rikke Troelsen.

Hun fortalte om de positive erfaringer med lavere sagstal på jobcenter Lærkevej i København, og det endte med, at Pia Olsen Dyhr spurgte, om hun ikke måtte komme ud og besøge jobcenter Lærkevej, hvilket Rikke Troelsen allerede nu er i gang med at arrangere.

Også socialminister Mai Mercado blev sat ind i forholdene på jobcenter Lærkevej, for hun fulgtes med Isabell Langhoff, som er socialrådgiver på jobcenteret.

– Vi snakkede om løsninger for den tunge målgruppe af borgere med mange sociale problemer for eksempel i form af mangeårig misbrug og hjemløshed. Jeg fortalte om forskellen på det arbejde, jeg kan lave for borgeren afhængigt af om jeg har 50 eller 220 sager. Nu har jeg mulighed for at borgeren kan få akutte samtaler og tættere opfølgning end hver tredje måned, siger hun.

Det er initiativet Virkelighedens Velfærd, som Dansk Socialrådgiverforening er en del af, som hvert år arrangerer ’walk and talks’ med politikerne ved Folketingets åbning.