Skal du drikke kaffe med din kollega, som er ny i faget?

Byd din nyuddannede kollega i første job velkommen med en kop kaffe i den nye DS-kop, der er lavet til vores kolleger, som er nye i faget.

Der er et nyt velkomstkit klar til dig, som du kan give din nyuddannede kollega på din arbejdsplads.

Mange nyuddannede socialrådgivere fortæller, at de ikke altid ved, hvem de kan gå til, hvis de oplever problemer eller har brug for råd og sparring og TR bliver ikke det naturlige sted at række ud for hjælp.

I tillidsrepræsentanter har efterlyst en mere let og naturlig måde at kunne henvende jer til den nyuddannede kollega, og mange af jer har ønsket jer noget, som I kan byde velkommen med. Derfor har vi udviklet en lille velkomstpakke til dig, som du kan give din nyuddannede kolleger.

Lidt om velkomstpakken og hvordan du får fingrene i den

Velkomstpakken består af:

  • en nøglesnor – nøglen/kortet til vores fælles arbejdsplads
  • en kop – kaffen til kollegafællesskabet
  • et fortrykt postkort – en hilsen fra dig med ønske om, at den nyuddannede bruger dig

Du får fat i pakken ved at kontakte din konsulent. Her aftaler I nærmere om afhentning og distribution.

Hvem skal have kaffekoppen?

Velkomstpakken er lige nu kun til din nye kollega, som er nyuddannet, i sit første job og medlem af DS.

I løbet af det første års medlemskab melder op mod hver femte nyuddannede sig ud af DS. De fleste forklarer det med, at de ikke bruger foreningen og derfor ikke oplever, at det er pengene værd. Derfor arbejder vi lige nu på mange måder med at gøre medlemskabet mere relevant og nærværende for dem.

Som TR kan du med den daglige kontakt på arbejdspladsen spille en vigtig rolle overfor de nye i faget. Hvad med at starte med en varm velkomst med den nye velkomstpakke og måske en kop kaffe i den nye kop?

» Her kan du finde mere inspiration til, hvordan du byder de nyuddannede kollega velkommen (Siden er under udvikling og bliver snart meget nemmere og lækrere at gå til!)