Velkommen til arbejdspladsen til nye kolleger og praktikanter

Et af de bedste tidspunkter at rekruttere flere medlemmer til fællesskabet er, når der kommer nye kolleger eller praktikanter til arbejdspladsen. Det er en konkret anledning til at komme i dialog med den nye kollega eller praktikant om DS, medlemskab og jeres fællesskab på arbejdspladsen. Tag derfor hurtigt kontakt til den nye og inviter hende ind i jeres fællesskab.

Her på siden finder du værktøjer til, hvordan du kan byde nye kolleger og praktikanter velkommen på arbejdspladsen. Gå på opdagelse, bliv inspireret og pluk af de gode ideer og gør dem til dine egne.

Velkommen til arbejdspladsen til nye kolleger

 • Velkomstsamtale: Hold en samtale med den nye kollega indenfor de første 14 dage efter opstart. Brug samtalen til både at fortælle om din rolle som TR og fællesskabet på arbejdspladsen samt at blive klogere på din nye kollega og dermed bygge en relation op. Starter der mange nye kolleger på samme tid, kan du holde en gruppesamtale med flere.

  Lad dig inspirere af denne dialogguide (materiale følger snarest).

  » Guide til velkomstsamtalen

  Husk at tilbyde den nye kollega medlemskab, hvis hun ikke allerede er med.Er den nye kollega nyuddannet, så vis hende denne hjemmeside, hvor alle DS’ tilbud og informationer til nyuddannede er samlet: Nyuddannet – Dansk Socialrådgiverforening (socialraadgiverne.dk)

 • Velkomstmail: Send en velkomstmail til den nye kollega indenfor de første 14 dage efter opstart. Fortæl om din rolle som TR, inviter den nye ind i jeres faglige fællesskab og tilbyd medlemskab, hvis kollegaen ikke allerede er medlem. Lad dig inspirere af denne mail.Velkomstmail til nye på arbejdspladsen
 • Velkomstgave til nyuddannede i første job: Giv den nye kollega i første job en gave fra DS, når du byder hende velkommen på arbejdspladsen. Udfyld samtidig postkortet, der beskriver tillidsrepræsentantens rolle, med dine kontaktoplysninger, så kollegaen altid kan kontakte dig. Du kan bestille keyhanger, kop og postkort til din nyuddannede kollega ved at tage fat i din DS-konsulent.

kop, keyhanger og postkort

 • Postkort til nyuddannede kolleger: Nyuddannede kolleger har ofte brug for mere tid og hjælp til at falde til på den nye arbejdsplads – og ikke mindst i faget. Du kan engagere flere i klubben til at tage imod en nyuddannet kollega ved at lade dem give de nyuddannede et postkort med en håndsrækning om hjælp i den første tid.
  Her finder du en printvenlig version. Du kan også få fat i postkort via din DS-konsulent.

Velkommen til arbejdspladsen til praktikanter

 • Velkomstsamtale: Praktikanter er vores kommende kolleger og medlemmer af DS. I praktikken møder den studerende arbejdsmarkedet, og det er derfor en oplagt anledning til at fortælle om fagforeningen og TR’s rolle. Hold derfor en samtale med praktikanten eller en gruppesamtale med flere praktikanter kort efter deres opstart. Lad dig inspirere af denne dialogguide. Husk at tilbyde praktikanten medlemskab af SDS (studieorganisationen), hvis hun ikke allerede er medlem.TR’ens guide til den gode modtagelse af praktikanter (socialraadgiverne.dk)Vis praktikanterne denne hjemmeside, hvor alle DS’ tilbud og informationer til praktikanter er samlet: Praktik – Dansk Socialrådgiverforening (socialraadgiverne.dk)
 • Velkomstmail: Send en velkomstmail til praktikanten kort efter opstart. Fortæl om din rolle som TR, DS’ tilbud til praktikanter og inviter praktikanten ind i jeres faglige fællesskab. Husk at tilbyde medlemskab af SDS (studieorganisationen), hvis praktikanten ikke allerede er medlem. Lad dig inspirere af denne mail.Velkomstmail til praktikanter
 • Velkomstgave: Som en del af velkomstsamtalen kan du give praktikanten en lille gave fra DS bestående af en vandflaske. Du får fat i vandflasken ved at kontakte din DS-konsulent.

Vandflaske

Kontakt