Socialrådgiveren 5/19

Indhold

Efter ny principafgørelse: Mange flere kan have ret til seniorførtidspension

Ankestyrelsen slår i en ny principafgørelse fast, at personer med højst fem år til folkepensionen har ret til seniorførtidspension, selv om de kan deltage i et såkaldt ’lille fleksjob’. Samtlige afviste sager bør gennemgås for at finde ud af, om flere borgere har ret til seniorførtidspension, mener Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup.

Socialrådgiver fyret af Hernings politikere

Byrådets fyring af en socialrådgiver i Herning Kommune vækker mistanke om politisk magtmisbrug. ’Helt uhørt’, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening, som har støttet socialrådgiveren igennem hele forløbet.

Vi tager afsæt i borgernes håb, ønsker og drømme

Borgerstyrede budgetter breder sig. Fire kommuner er i gang med et eksperiment efter samme koncept, som er afprøvet i Aarhus. Kommunerne giver de 25 af kommunens allermest udsatte borgere 50.000 kroner, som de må bruge til at forfølge deres egen drøm. Kommunens mål er at øge borgernes livskvalitet, og det ser ud til at virke.

Det er jo et drømmeprojekt at være med i

De to socialrådgivere, Lars Skovgaard og Mette Hartig, arbejder med borgerstyrede budgetter. De oplever begge, at borgerne i projektet har flyttet sig på en måde, som de ikke har set før.

8 socialrådgivere vil i Folketinget – og 2 vil i Europa-Parlamentet

Folketingsvalget og EU-valget nærmer sig. 10 af Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer går til valgkamp med socialpolitik i blodet og faglig erfaring i rygsækken. Selv om deres politiske ståsted er forskelligt, er de enige om mindst én ting: Deres politiske engagement er præget af deres baggrund som socialrådgiver.

Færre klik og mere tid til borgerne

En ny version af it-systemet DUBU på børneområdet så dagens lys ved årsskiftet. To af de socialrådgivere, som har været med til at udvikle og teste det, er tilfredse. Et mere smidigt system med færre klik og mere tid til borgerne.

Stort skulderklap for nødvendig kamp for medindflydelse

REGIONSLEDER: Skulderklap til socialrådgivere i Gribskov viser, at mange medlemmer forstår vigtigheden og mulighederne ved et velfungerende MED-samarbejde. Et samarbejde, der kræver gensidig respekt og stor tålmodighed.

Vi kan så uendelig meget i fællesskab

LEDER: Bid for bid har vi gjort Danmark til et af de bedste steder i verden at være helt almindelig medarbejder. Det er ikke rettigheder, der bare falder ned i turbanen fra himlen, men det er resultatet af de mange kampe, som fagbevægelsen har taget.