OK18: Stort JA og rekordhøj stemmeprocent

Stemmeprocenten blandt socialrådgiverne har aldrig nogensinde været højere, og resultatet blev et rungende JA til OK18-forligene – både i kommuner og regioner og på statens område.

Resultaterne af socialrådgivernes afstemning om OK18 på det kommunale, regionale og statens område ligger nu klar. På alle områder blev det et rungende JA.

På det kommunale og regionale område stemte 96,7 % JA, mens 2 % stemte NEJ.

På statens område stemte 93,1 % JA, mens 4,8 % stemte NEJ.

Rekordhøj stemmeprocent

I alt har 8827 medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening stemt om overenskomsterne for socialrådgivere i henholdsvis staten og kommuner og regioner, svarende til 65,3 % af de stemmeberettigede medlemmer. Det er den højeste stemmeprocent nogensinde.

I en mail til medlemmerne glæder Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening sig over resultatet, den historiske stemmeprocent og medlemmernes store engagement i hele OK18-forløbet.

– Jeg vil gerne sige et stort tak til alle medlemmer for jeres enorme engagement og store tålmodighed under hele OK18-forløbet. I har lavet aktiviteter lokalt i jeres kommuner og på jeres arbejdspladser – demonstreret foran rådhuse, bagt kreative kager, holdt klubmøder, diskuteret med kolleger. I har debatteret på sociale medier og ved middagsbordene. Og nogle af jer har stået foran Forligsinstitutionen i al slags vejr og råbt og sunget jeres opbakning til os, jeres forhandlere, skriver Majbrit Berlau på vegne af hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening.

OK18 har styrket fællesskabet

Majbrit Berlau opfordrer medlemmerne til at bruge den styrkede position, som socialrådgiverne står i efter OK18, i arbejdet for bedre vilkår ude på arbejdspladserne.

– Mange steder har OK18-forløbet styrket fællesskabet på arbejdspladsen, og jeg vil gerne opfordre jer til at holde fast i det. Overenskomster er afgørende for, at I får en rimelig løn og ordentlige arbejdsvilkår, men det er lige så afgørende, at I sammen med jeres kolleger arbejder for forbedringer i hverdagen – og siger fra, når I oplever urimelige arbejdsvilkår, skriver Majbrit Berlau.

» Læs mere om OK18-resultaterne