Gør dig klar til konflikt

En mulig konflikt risikerer at træde i kraft lige efter påske. DS har derfor brug for en række oplysninger fra dig. Læs her, hvad du skal gøre for at blive konflikt-klar.

Hele Dansk Socialrådgiverforening forbereder sig lige nu på en mulig konflikt. Tilslutningen er stor til de mange OK18-møder i klubber og på arbejdspladser rundt om i hele landet – og dem der allerede er afholdt, har været præget af stort engagement og stærkt fagligt sammenhold.

Mellem møderne og de fælles aktiviteter er der imidlertid også en række praktiske ting, vi skal have på plads.

Her kan du læse, hvad du som medlem af Dansk Socialrådgiverforening skal gøre for at blive konflikt-klar. Det handler om:

 1. Korrekte oplysninger – Alle medlemmer skal sikre at DS har korrekte oplysninger om arbejdsplads og privat mailadresse.
 2. Konfliktlån – Det skal du gøre for at kunne modtage konfliktlån.
 3. Få svar på dine spørgsmål om OK18 og konflikt – Hvor finder du hvad?

Korrekte oplysninger og konfliktlån – sådan gør du

Under en eventuel konflikt modtager du ikke løn fra din arbejdsgiver. I stedet tilbyder DS økonomisk støtte.

Som del af den økonomiske støtte er der en lånemulighed. Lånemuligheden gælder i udgangspunktet for medlemmer, der har været medlem af DS i mindst tre måneder fra den dag, konflikten træder i kraft (med undtagelse af blandt andre nyuddannede medlemmer).

DS’ medlemmer er økonomisk ligestillet i en konfliktsituation, men den økonomiske model ser lidt anderledes ud for medlemmer ansat i staten i forhold til DS’ øvrige medlemmer:

Alle medlemmer har tidligere modtaget grundig information om lånemodellen og betingelserne – du kan læse mere her.

Her følger en beskrivelse af, hvordan du ansøger om konfliktlånet, og hvilke oplysninger vi har brug for fra dig, for at du kan optage konfliktlånet.

Sådan gør du – inden konflikten starter
Vi har brug for følgende oplysninger fra dig:

 • Korrekte ARBEJDSPLADSOPLYSNINGER (ALLE medlemmer)
 • PRIVAT MAILADRESSE, så vi kan kommunikere med dig om konfliktlånet under en eventuel konflikt. Her har du nemlig ikke adgang til din arbejdsmail. (ALLE medlemmer)
 • Angivelse af om du er interesseret i AT OPTAGE KONFLIKTLÅN (også selv om du endnu ikke har taget stilling til, om du vil optage konfliktlånet).
 • SAMTYKKE til at DS og Lån & Spar Bank må behandle og udveksle oplysninger i forbindelse med oprettelse og administration af konfliktlånet. Hvis ikke du giver os dit samtykke, får du ikke mulighed for senere at ansøge om konfliktlånet (også selv om du endnu ikke har taget stilling til, om du vil optage konfliktlånet).

Du giver os oplysningerne ved at logge på medlemssystemet. Her skal du kontrollere og eventuelt rette dine arbejdspladsoplysninger og den mailadresse, du har oplyst. Desuden skal du angive, om du ønsker at optage konfliktlån og give DS og Lån & Spar Bank samtykke til at behandle og udveksle oplysninger.

Vi har brug for dine oplysninger så hurtigt som muligt, derfor skal du gøre følgende:

Du logger på selvbetjening her: medlem.socialraadgiverne.dk. Har du ikke været på før, skal du bruge dit medlemsnummer.

Hvis du har brug for hjælp til medlemssystemet, kan du sende en mail til medlem@socialraadgiverne.dk eller kontakte medlemsadministration mellem kl. 9-16 på 70 10 10 99 – tryk 1.

Når du er logget på medlemssystemet, gør du følgende:

 1. Sørger for, at dine arbejdspladsoplysninger er korrekte.
 2. Sørger for, at du er registreret med din private mailadresse
 3. Angiver, om du ønsker at optage konfliktlån.
 4. Udfylder samtykkeerklæringen, der giver os tilladelse til at behandle og udveksle oplysninger ang. konfliktlånet med Lån & Spar Bank.

Sådan gør du – under konflikten
Vores forhandlere arbejder lige nu benhårdt på at lande en aftale i forligsinstitutionen. Hvis det lykkes, skal vi ikke i konflikt, og så bliver det ikke nødvendigt med et konfliktlån.

Vi åbner derfor først op for konfliktlånet, når en eventuel konflikt er gået i gang. Du skal derfor først søge om konfliktlån, når konflikten er i gang!

Hvis konflikten træder i kraft sker følgende:

 • Vi sender en mail til dig om konfliktlånet. I den mail beder vi dig om at angive, om du er omfattet af konflikten. Det gør du ved at logge på medlemssystemet igen.
 • Efter et par dage vil du modtage endnu en mail, med et link til den hjemmeside, hvor du kan ansøge om konfliktlånet. Det sker tidligst i slutningen af april.

Hvornår modtager jeg konfliktlånet?
Konfliktlånet bliver sat ind på din konto på den sidste bankdag i måneden. Det svarer til det tidspunkt, hvor de fleste får udbetalt deres løn.

Få svar på dine spørgsmål om OK18 og konflikt

Hvad er konfliktramt arbejde? Hvordan organiseres nødberedskab? Og hvad gør jeg, hvis jeg er på barsel under konflikten?

Lige nu rejser der sig mange spørgsmål om, hvordan man forholder sig i forbindelse med en konflikt. På DS’ hjemmeside finder du både konfliktvejledning og svar på ofte stillede spørgsmål.  Vi opdaterer begge dele løbende – senest blandt andet med svar på barselsregler, nødberedskab og konfliktramt arbejde.

« Find svar på dine spørgsmål her

Som sædvanlig er du også velkommen til at kontakte din konsulent på regionskontoret eller – hvis du er ansat i staten – i sekretariatet.

« Kontakt din konsulent