Ny undersøgelse af sagstal

DS’ nye undersøgelse af sagstal i kommunale forvaltninger giver et godt indblik i, hvordan det gennemsnitlige sagstal pr. socialrådgiver ser ud på 13 forskellige forvaltningsområder.

Man kan bruge rapportens resultater til at sammenligne sagstallet fra sin egen arbejdsplads med de gennemsnitlige sagstal fra hele landet og dermed se, om man ligger lavere eller højere end andre arbejdspladser.

Undersøgelsen viser, at sagstallet er faldet på fire områder: børnehandicapområdet, voksenhandicapområdet, jobparate samt aktivitetsparate over 30 år, mens det er steget på sygedagpengeområdet og integrationsområdet.

Undersøgelsen indeholder også tillidsrepræsentanternes vurdering af det ideelle sagstal og viser, hvordan sagstallet har udviklet sig over en årrække. På nogle arbejdspladser har man besluttet lofter over sagstallet, og dem kan man også finde i rapporten.
Målingen blev gennemført i foråret 2023. Der kom svar fra 214 tillidsrepræsentanter fordelt på 84 kommuner.

» Dansk Socialrådgiverforening: Resume af undersøgelsen – gengiver hovedkonklusionerne for hvert af de 13 områder.

» Dansk Socialrådgiverforenings rapport: Sagstal i kommunale forvaltninger, som indeholder et uddybende bilag med tabeller for hvert af de 13 områder.