Kampagne for arbejdsmiljørepræsentanter skudt i gang

Flere end 1700 arbejdsmiljørepræsentanter var på Fagbevægelsens Hovedorganisations stormøde i Odense med til at kickstarte kampagnen Arbejdsmiljørepræsentantåret 2019. 25 af dem var socialrådgivere, som deltog sammen med Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Ditte Brøndum.

Kampagne for arbejdsmiljørepræsentanter skudt i gang

Det var en dag i arbejdsmiljøets tegn, da 25 af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter sammen med flere end 1700 kolleger fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) den 8. januar i Odense Congress Center var med til at markere, at der nu er taget hul på et år, som FH har udnævnt til arbejdsmiljørepræsentanternes år.

Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Ditte Brøndum, fortæller, at der var en god og forventningsfuld stemning blandt de mange fremmødte, som var samlet i den nye hovedorganisation for første gang.

– Det er fantastisk at opleve så mange engagerede arbejdsmiljørepræsentanter samlet ét sted. Det er et vigtigt signal om, at arbejdsmiljørepræsentanterne skal tages alvorligt. Mit håb er, at kampagneåret kan være med til at sikre et stærkt fokus på arbejdsmiljørepræsentanternes vigtige indsats for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

DS styrker arbejdsmiljøindsats

På stormødet fastslog formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, at det på mange arbejdspladser går den forkerte vej med arbejdsmiljøet.

Og det gælder også socialrådgivernes arbejdspladser. En ny undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening viser, at hver tredje socialrådgiver ofte eller hele tiden er stressede.  Samtidig viser en tidligere undersøgelse blandt arbejdsmiljørepræsentanterne,

at næsten hver tredje af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter mener, at det psykiske arbejdsmiljø halter på deres arbejdsplads, lige som hver tredje oplever, at de har for lidt tid til at varetage arbejdsmiljøindsatsen.

– Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi trives på jobbet og kan give borgerne den rette hjælp. Arbejdsmiljørepræsentanterne er nøglefigurer i indsatsen for at forbedre arbejdsmiljøet. Derfor er jeg glad for, at vi i Dansk Socialrådgiverforening netop har besluttet at styrke arbejdsmiljøindsatsen, hvor vi også har fokus på at styrke arbejdsmiljørepræsentanterne, så de blandt andet bliver bedre rustede til at gå i dialog med både kollegaer og ledelse.

Konkrete historier gør indtryk

Det er første gang nogensinde, at så mange arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af fag og brancher har været samlet for at dele erfaringer og gode ideer og støtte hinanden i det daglige arbejde med at forbedre arbejdsmiljøet på den enkelte arbejdsplads.

Ditte Brøndum fortæller, at det gjorde stort indtryk at høre arbejdsmiljørepræsentanternes historier om, hvordan de har gjort en forskel.

– Der var mange gode fortællinger, og en af dem gjorde særligt indtryk på mig. Det var da socialrådgiver Stinne Willumsen i en video tonede frem på storskærmen og fortalte om, hvordan hun på sin tidligere arbejdsplads i Aarhus Kommune sammen med sine kollegaer formåede at få ledelsen til at opnormere med 10 stillinger. Stinne Willumsen interviewede sine kollegaer og skrev citaterne ned til ledelsen. En af socialrådgiverne fortalte, at det gik bedre med at komme på arbejde, da hun fordoblede sin dosis af antidepressiv medicin. Den slags kan man ikke sidde overhørig. De konkrete historier gør et stort indtryk. Og efterfølgende kunne jeg høre, at der var flere, som var blevet inspireret – der var mange, som skulle hjem og få kollegaerne til at fortælle.