Historisk TR-stormøde i gang

Netop nu er flere end 10.000 engagerede tillidsrepræsentanter fra de offentligt ansattes fagforeninger samlet til stormøde i Fredericia. Flere end 200 af dem er tillidsrepræsentanter for socialrådgiverne. Sammen forbereder de sig på konflikt og danner fællesskaber på kryds og tværs af faggrupper.

Historisk TR-stormøde i gang

Foto: Palle Peter Skov

Flere end 10.000 offentligt ansatte tillidsrepræsentanter fra hele landet mødes i dag, torsdag den 22. marts, i Fredericia for at ruste sig til konflikt. Flere end 200 af dem er tillidsrepræsentanter fra socialrådgiverne.

DS’ formand, Majbrit Berlau deltager også i mødet, som hun kalder ’historisk’.

– Jeg kan ikke huske, at fagbevægelsen har samlet så mange tillidsfolk på tværs af faggrupper. Det vidner om en enorm styrke og opbakning til vores fælles kamp for ordentlige vilkår i den offentlige sektor, siger Majbrit Berlau.

I løbet af dagen skal deltagerne inspirere hinanden og danne bånd på tværs af faggrupper, så de kan koordinere indsatsen under en eventuel konflikt.

-Det er fantastisk at opleve det store engagement og stærke faglige sammenhold blandt socialrådgiverne – ikke mindst i denne tid. Og det er dobbelt fantastisk at opleve, at sammenholdet også eksisterer på tværs af faggrupper, siger Majbrit Berlau.

Stormødet i Fredericia løber af stablen samtidig med, at en ny måling viser, at befolkningen i Danmark bakker op om de offentligt ansattes krav om en fair lønfremgang og ordentligt vilkår. Læs mere her.