Fagligt Udsyn 2024 – fagligt og socialt samvær med kollegaerne

8. marts holder Region Nord ’Fagligt Udsyn 2024’ med temaet ”Vores fag – fremtidens gode arbejdsliv”. Det bliver en dag med fokus på, hvordan vi sammen gør vores arbejdspladser mere attraktive, så vi selv har lyst til at blive og nye har lyst til at komme til

Vi har planlagt programmet, så det både er attraktivt for den enkelte socialrådgiver at deltage, men også så jeres ledere på arbejdspladserne gerne skulle kunne se et tydeligt formål og en gevinst ved, at I og jeres kollegaer deltager.

Flere steder er det TR, der i dialog/forhandling med ledelsen får aftalt et antal pladser, som kan udbydes til socialrådgiverne (DS-medlemmer) i afdelingen. Dette års program har dog også en del fokus på arbejdsmiljø, hvorfor det også er oplagt at bringe ind i triosamarbejdet og dialogen her. Argumenterne overfor ledelsen til at sende nogle afsted kan være mange, men her er lidt inspiration:

  1. Både hovedoplæg og workshops giver viden, som socialrådgiverne kan tage med tilbage til arbejdspladsen og bruge selv samt sprede blandt kollegaer til gavn for den samlede arbejdsplads.
    – Viden, der kan være med til at gøre en god arbejdsplads endnu bedre.
    – Viden, som kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv for dem som allerede er der, og dem, som skal komme til.
  2. Dagen er en oplagt mulighed for at kombinere faglig viden og socialt fællesskab for en afdeling – det er noget, som mange efterspørger og som der mange steder desværre ikke er råd til.
  3. En dag med faglige input giver fornyet energi for den enkelte socialrådgiver og kan derfor være givet rigtig godt ud på den lange bane – også i forhold til den daglige drift.

Kom gerne selv på flere argumenter, listen overfor er ikke udtømmende.

Vi håber, at I vil tage dialogen derude, så vi endnu en gang kan samle en stor flok socialrådgivere til Region Nords ”mini socialrådgiverdage”. Og skulle der være spørgsmål eller andet omkring dagen, så tag endelig fat i os.

Vi håber at se rigtig mange af jer og jeres kollegaer til den faglige festdag, så vi sammen kan blive klogere og gøre socialrådgivernes fremtidige arbejdsliv bedre. Og selvfølgelig sammen markere kvindernes internationale kampdag, som jo er d. 8. marts.

» Læs programmet for Fagligt Udsyn her. Du kan også tilmelde dig – tilmeldingsfristen er 15. februar.

Med venlig hilsen
Trine Quist og Betina Agger
Formandsskabet i DS Region Nord