”Uden revalidering havde jeg haft brug for fleksjob nu

Efter flere års smerter som følge af en knallertulykke måtte 29-årige Michael Sørensen fra Aalborg opgive livet som lastvognsmekaniker. Revalideringen gjorde det muligt for ham at skåne sine knæ for yderligere nedslidning – og samtidig blive i bilbranchen.

MICHAEL SØRENSEN var 17 år gammel, da han i 2004 kørte galt på sin knallert og fik permanente skader i sit knæ. – Jeg blev opereret, og lægerne sagde, at jeg ikke skulle regne med, at jeg kunne holde til at arbejde som mekaniker, hvilket ellers var min plan, fortæller Michael Sørensen, som i dag er 29 år og far til to børn på 4 og 7 år.

I første omgang nægtede han dog at lægge mekaniker-drømmen fra sig.

– Jeg bestemte mig for at uddanne mig til lastvognsmekaniker alligevel, for det var det, jeg ville. Jeg fik hurtigt job, og alt gik egentlig fint. Bortset fra at jeg havde smerter. Smerterne betød, at jeg tog en masse smertestillende medicin, og i 2010 måtte jeg sygemelde mig, da jeg skulle have endnu en operation.

Operationen var den tredje i knæ- et på seks år. Under sit genoptræningsforløb blev Michael Sørensen af sin kommunale sagsbehandler gjort opmærksom på muligheden for at videreuddanne sig via revalidering. Det gjorde det lettere at sige farvel til jobbet som lastvognsmekaniker.

– Det betød, at jeg med det samme var klar på at tage springet. Jeg boede stadig sammen med børnenes mor, så ideen om, at jeg kunne efteruddanne mig, uden at vi skulle bekymre os om økonomi, tiltalte mig, fortæller Michael Sørensen, som efter bruddet er blevet boende i parrets lejlighed i Aalborg, hvor også børnene bor hver anden uge.

Undgik nedslidning

Via revalideringsordningen tog Michael Sørensen en uddannelse inden for handel og salg med speciale i auto, og arbejder i dag som reservedelsekspedient. Uddannelsen tog fire år – to år på handelsskolen og to år i lære. Læretiden tilbragte Michael Sørensen hos bilforhandleren N. O. Jensen i Aalborg, hvor han efter endt uddannelse i august 2016 er blevet fastansat på reservedels- og tilbehørslageret.

– Det var oplagt for mig at blive inden for bilbranchen, hvor jeg havde en masse viden fra min mekaniker-uddannelse. Den branche var også mit fokusområde allerede, da jeg var i jobprøvning, inden jeg fik tilkendt revalidering. Desuden fandt jeg ud af, at det gik ret godt med kundehåndtering og salg, så i dag sidder jeg i en stilling med masser af kundekontakt, fortæller han.

Fri for smerter

Havde det ikke været for revalideringen, er Michael Sørensen overbevist om, at han var blevet i sit gamle arbejde så længe, kroppen havde holdt.

– Da min sagsbehandler fortalte mig om mine muligheder tilbage i 2010, nævnte hun også fleksjob. Det syntes jeg slet ikke var relevant, dengang. Men havde jeg fortsat i mekanikerjobbet, havde jeg muligvis haft behov for fleksjob i dag, for mine knæ havde lidt endnu mere skade. Men i mit nye job har jeg ikke brug for smertestillende medicin, som jeg havde dengang. Selvom jeg da godt kan mærke i knæet, at det er blevet koldere i vejret, fortæller han.