Nu skal Sophie Løhde på dobbeltdate med Peter

For halvandet år siden præsenterede Majbrit Berlau en plakat med Peter – en kontanthjælpsmodtager med 17 fagpersoner og otte handleplaner - for Sophie Løhde, der efterfølgende vedtog loven om én plan. På topmøde i september præsenterede Majbrit Berlau en ny Peter – med én plan og én koordinerende sagsbehandler – så nu vil Sophie Løhde tage på dobbeltdate.

Det var ikke kærlighed ved første blik, men som tiden gik, blev innovationsminister Sophie Løhde (V) mere og mere glad for kontanthjælpsmodtageren Peter, som hun fik foræret af Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, på Marienborg for halvandet år siden.

Med sine 17 fagpersoner og otte handleplaner symboliserer Peter nemlig tydeligt behovet for en mere sammenhængende offentlig sektor. Det udviklede sig til et helt kærlighedsforhold mellem Sophie Løhde og Peter, fortalte innovationsministeren på topmødet om sammenhængsreformen den 21. september, hvor ministre og repræsentanter for blandt andre KL, Danske Regioner, LO, FTF, AC deltog.

– Majbrit er en bedre matchmaker end eksperterne i ’Gift ved første blik’, sagde Sophie Løhde, da hun indledte topmødet. Her fik hun overrakt en ny Peter fra Majbrit Berlau. Denne gang har Peter ikke bare én plan, frem for otte, men også én koordinerende sagsbehandler, frem for de 17 forskellige fagpersoner, han oprindelig havde. Sophie Løhde tog rigtig godt imod den nye Peter og lovede, at hun ville tage på dobbeltdate med Peter 1 og Peter 2.


Udviklingen af den offentlige sektor

Regeringen har som led i arbejdet med Sammenhængsreformen opstillet fire nationale mål, der skal sætte en samlet retning for udviklingen af den offentlige sektor i de kommende år:

  1. Borgerne skal mødes af en sammenhængende offentlig sektor.
  2. Mere frihed og tid til velfærd.
  3. Danmark skal have en offentlig sektor, der sikrer velfærd af højeste kvalitet.
  4. Attraktive offentlige arbejdspladser med tillid til fagligheden og borgeren i centrum.

Kilde: Finansministeriet