Er du stresset? Sådan kan du få hjælp fra din fagforening

Hjertebanken, søvnmangel og problemer med hukommelsen? Hvis du har symptomer på stres, er det vigtigt at reagere på dem, før de udvikler sig.

Dansk Socialrådgiverforening kan hjælpe dig, hvis du allerede er blevet stresset, og I kan på arbejdspladsen få bistand til at rette op på det psykiske arbejdsmiljø, før det når så langt.

Test om du er stresset

Hvis du oplever symptomer som hjertebanken, søvnmangel og problemer med hukommelsen, kan du starte med at teste dit stressniveau, og få en indikator på, hvor alvorlige dine symptomer er.

Har du alvorlige stresssymptomer eller hvis dine symptomer står på i længere tid, skal du kontakte din læge. Det er også en god ide at tage en snak med din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant. De kan hjælpe dig med at tage snakken med ledelsen, hvis du har brug for, at dit arbejde bliver organiseret på en bedre måde, eller om der for eksempel er særlige opgaver, du skal friholdes fra i en periode.

Du er også altid velkommen til at ringe til Dansk Socialrådgiverforening, hvis du har brug for vejledning, eller hvis du allerede er sygemeldt med stress. Vi kan også hjælpe tillidsrepræsentanten eller arbejdsmiljørepræsentanten med at opstarte en proces og en dialog med ledelsen om, hvordan I får rettet op på et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Her kan I med fordel tage udgangspunkt i disse gode råd om, hvordan man forebygger stress i fællesskab.

Gratis rådgivning om psykiske arbejdsmiljø

Hvis I på jeres arbejdsplads er enige om, at I har problemer med det psykiske arbejdsmiljø, men ikke ved, hvordan I løser problemerne, så kan I søge om et rådgivningstilbud. Som en del af overenskomstforhandlingerne har det forhandlingsfællesskab, som DS er en del af, indgået aftaler med KL om gratis rådgivningstilbud om psykisk arbejdsmiljø i kommunerne.