DS og BUPL: Hårdere straf til fagpersoner hjælper ikke udsatte børn

DS kritiserer sammen med pædagogerne regeringens forslag om at straffe fagpersoner som pædagoger, lærere og socialrådgivere hårdere, hvis de forsømmer deres underretningspligt. 'Symbolpolitik' og 'skæv prioritering', lyder det fra de to organisationer.

DS og BUPL: Hårdere straf til fagpersoner hjælper ikke udsatte børn

Foto: Mikal Schlosser

Dansk Socialrådgiverforening og pædagogernes fagforbund BUPL kritiserer regeringens forslag om at skærpe straffen for ikke at overholde underretningspligten. Forslaget er en del af det ghettoudspil, regeringen præsenterer torsdag, som skal gøre op med parallelsamfund. Ifølge regeringen skal forslaget sikre, at lærere, pædagoger, socialrådgivere og andre fagpersoner underretter om børns mistrivsel i tide, men det vil hårdere straffe ikke hjælpe på.

– Det er en skæv prioritering, og ikke der problemet ligger. Socialrådgiverne skal i stedet i langt højere grad ud på skolerne og i dagstilbudene og bruge ressourcer på at håndtere indberetninger, siger han. Pædagogernes formand, Elisa Bergmann, er enig.

– Det er symbolpolitik og en ærgerlig måde at gribe tingene an på. Jeg synes, der er en grad af ’straf amok’ hos regeringen, som ikke er vejen frem, siger hun.

» Læs DR’s historie her.