Bland dig i valgkampen

Her har vi samlet en god blanding tal, fakta og eksempler på spørgsmål, som du kan tage med til valgmøde, bruge på de sociale medier eller hvor du ellers har lyst til at blande dig i valgkampen.

Tastatur

photo: iStock.com

Politikerne er i valgkampens hede godt i gang med at overbyde hinanden med valgløfter om mere og bedre velfærd. Hvis du som almindelig borger og socialrådgiver har lyst til at blande dig i valgkampen, er det derfor godt at være rustet med tal og fakta om, hvordan velfærden egentlig ser ud i dagens Danmark, og hvordan den kommer til at se ud de kommende år.

I folderen “Kend din velfærd!”, som også er trykt og sendt ud til Dansk Socialrådgiverforenings tre regioner, kan du finde nyttige oplysninger som at der mangler 17,8 mia. kr. i den kommunale velfærd, og at der lever 64.500 børn i fattigdom i Danmark. Du kan også få en stak foldere ved at kontakte dit regionskontor.

» Download folderen “Kend din velfærd“.

Hvis du vil debattere med dine lokale kandidater om, hvordan de vil finansiere velfærden i fremtiden, kan det være nyttigt at vide, hvor mange børn og ældre der vil være i din kommune de kommende år. Det kan du finde svar på her.

Fremtidens socialpolitik?

Mens den brede velfærd fylder meget i valgkampen, er der ikke mange partier, der slår sig op på en visionær socialpolitik. Det har alliancen Socialpolitisk Platform sat sig for at ændre. De har derfor formuleret en række spørgsmål, som du kan stille politikerne om deres visioner for fremtidens socialpolitik. Eksempelvis hvorfor vores meget rige samfund ikke har råd til at tage sig ordentligt af de sociale udfordringer, som for eksempel handicappede, sårbare ældre og børnene i daginstitutioner dagligt oplever.

Find inspiration til flere spørgsmål, du kan stille kandidaterne, her.