Værktøjer til at give nyuddannede socialrådgivere en god start

De nyuddannede socialrådgivere er netop nu på vej ud på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at de får en god start på arbejdspladsen. Både for den enkelte nyuddannede socialrådgiver, men også for arbejdspladsen og kollegerne.

Med sig på første dag har den nyuddannede socialrådgiver en god faglig ballast, men viden om hverdagen og arbejdslivet, for eksempel om organisationen, kultur, kolleger, arbejdsgange og metoder, skal læres på arbejdspladsen.

KL og DS har sammen udarbejdet en serie værktøjer, hvor man kan hente hjælp og vejledning til, hvordan arbejdspladsen kan tilrettelægge introduktions- og mentorforløb for den nyuddannede socialrådgiver.

I materialet fra KL og DS er der guider og værktøjer henvendt til arbejdspladsen, til den nyuddannedes kontaktperson, til mentoren og til den nyuddannede selv. Man kan fint bruge materialet også på statslige arbejdspladser.

Her kan man finde argumenterne for, hvorfor en introduktionsordning og mentorordning kan være en god idé, og en grundig indføring i, hvordan man tilrettelægger et forløb. Man kan downloade tjeklister og skemaer, der blandt andet kan bruges til at lave et introduktionsprogram.

Find alle materialerne på www.socialraadgiverne.dk/nysoc eller på www.vpt.dk/nysoc