Tag godt imod praktikanten på din arbejdsplads

Byd praktikanten velkommen på arbejdspladsen med en lækker vandflaske fra DS. Benyt anledningen til en snak om, hvorfor det er vigtigt at være med i studieorganisationen SDS og vores faglige fællesskab.

Mange studerende fortæller, at de kan føle sig ensomme i praktikken og ofte komme i tvivl om, hvorvidt de gør det godt nok og hvad der skal til for at få en god praktik. Samtidig er det de færreste, der har mødt tillidsrepræsentanten og klubfællesskabet på arbejdspladsen.

Med den nye flotte vandflaske til praktikanterne har vi gjort det let og oplagt for dig at kontakte den studerende, som er i praktik hos jer.
Uddel vandflasken som en lille velkomstgave, en julegave eller lignende. Brug samtidig anledningen til at fortælle lidt om, hvad I gør på arbejdspladsen for at skabe gode rammer og vilkår og hvorfor, det er vigtigt at være medlem af studieorganisationen og fagforeningen.

Det er vigtigt at støtte op om de studerendes faglige organisering, fordi for mange unge lige nu vælger fagforeningerne fra. I DS har mere end hver femte nyuddannet meldt sig ud, inden der er gået et år. De forklarer det med, at de ikke ved, hvad de skal bruge os til. Som TR kan du spille en vigtig rolle lige her. Når du tager en snak med praktikanten, så viser du, hvad fællesskabet kan, og du får skabt en relation til foreningen, som der kan bygges på fremadrettet.

Hvem kan få vandflasken og hvordan?

Vandflasken er til studerende i praktik, som er medlem af SDS.
Nogle studerende er i tvivl om, hvorvidt de er medlem eller ej. Spørg da om de kan huske, hvorvidt de får fagbladet. Det plejer at være en god indikator. Hvis ikke de er medlem, så brug det som anledning til at få meldt praktikanten ind og giv så vandflasken som velkomstgave.

Indmeldelsesblanket til SDS finder du her. Det koster 36 kr. om måneden.
Her finder du inspiration til, hvad du kan fortælle om medlemskabet af SDS.

Du får fat i vandflaskerne ved at kontakte din DS-konsulent og lave en aftale om, hvordan du får dem.

TR-værktøjskassen til rekruttering og fastholdelse er ved at blive opdateret og der kommer snart en ny og meget bedre side med inspiration til, hvordan du kan tage godt imod praktikanterne.