Sophie Løhde: Christiansborg skal give større frihed til jer og jeres faglighed

Innovationsminister Sophie Løhde (V) åbnede Dansk Socialrådgiverforenings Repræsentantskab fredag formiddag med at kalde socialrådgiverne for hovedpersoner i arbejdet med at omlægge det sociale arbejde til en sammenhængende og helhedsorienteret indsats.

Sophie Løhde: Christiansborg skal give større frihed til jer og jeres faglighed

Foto: Palle Peter Skovv

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, bød innovationsminister Sophie Løhde (V) velkommen med en spids bemærkning om den betalte spisepause i staten. Men hurtigt skiftede fokus til det gode samarbejde, som de to har haft omkring Sammenhængsreformen.

Og da Sophie Løhde gik på talerstolen, kvitterede hun med at love mere frihed til socialrådgiverne og deres faglighed.

– I repræsenterer for mig en af de medarbejdergrupper, som vi med Sammenhængsreformen netop ønsker at sikre en større frihed til faglighed igennem færre regler, bedre ledelse og bedre mulighed for, at I kan udfolde jeres faglighed på en sådan måde, at I kan levere de sammenhængende og helhedsorienterede indsatser, som jeg ved, at vi i fællesskab brænder for at levere over for de mennesker, som har det rigtig svært, sagde hun.

Sophie Løhde kaldte socialrådgiverne for Danmarksmestre i at pege på overflødige registreringskrav og sagde:

– I som hver dag knokler for at få enderne til at mødes blandt ukoordinerede sektorlovgivninger og proceskrav, I er for mig at se hovedpersonerne i arbejdet med at sikre kvaliteten af vores allesammens velfærd.

Sophie Løhde understregede, at vi bestemt ikke er i mål med den helhedsorienteret indsats, bare fordi der er vedtaget et lovforslag om én plan. Det kræver et grundlæggende opgør med silotænkning, der fortsat præger lovgivningen og forplanter sig i kommunernes praksis.

– Og så skal vi på tværs af partier på Christiansborg give en meget større frihed til jer og jeres faglighed, sagde hun.