Socialrådgivere stiller op til kommunalvalg

Arbejdsforhold for socialrådgivere og socialt marginaliseredes vilkår er blandt mærkesagerne for flere af de socialrådgivere, som stiller op til kommunalvalget i november. Mød en række af dem her.

Når det er tid til at stemme ved kommunalvalget den 19. november, vil det i flere kommuner være muligt at sætte sit kryds ved en fagfælle. Mød en række socialrådgivere, som stiller op til kommunalvalget.

28-årige Line Britt Madsen, byrådskandidat for SF i Esbjerg Kommune, stiller op til kommunalvalget for første gang. Hun føler sig forpligtet til at forsøge at gøre noget ved de forhold, hun oplever som socialrådgiver.

– Som nogle af de få i vores samfund, får vi indblik i de mest udsattes levevilkår. Derfor er vi også forpligtede til at fortælle højt om vores oplevelser, ligesom vi er forpligtede til at gøre noget ved det, når vi oplever socialpolitikkens uretfærdige konsekvenser.

Henrik Appel Esbensen, som siden 2009 har siddet i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne, nævner også rollen som socialrådgiver som en drivkraft bag indtoget i lokalpolitik.

– Jeg gik ind i politik for at gøre en forskel, fordi jeg ville være med til at påvirke de beslutninger, vi socialrådgiverne skal føre ud i livet, fortæller han.

Fokus på socialrådgivernes forhold

Flere kandidater har stort fokus på socialrådgivernes arbejdsforhold. En af dem er Maria Lunddahl Kørschen, der stiller op for Venstre i Haderslev.

– Jeg ønsker, at der bliver skabt fokus på de kommunale frontarbejderes forhold og vilkår for at sikre en ordentlig forebyggelse. Hvis jeg tager udgangspunkt i mit eget felt, kan jeg se, hvordan flere og flere brænder ud, grundet blandt andet den store arbejdsbelastning. Taberne i det her bliver de socialt udsatte familier og børnene især.

Områdechef i Odense Kommunes Socialcenter Annette Blynél, som stiller op til genvalg for SF, har også fokus på rammerne for socialrådgivernes arbejde.
– Jeg ønsker at slippe fagligheden fri og give socialrådgiverne en ret og pligt til dialog og involvering af borgeren. Vi skal have den gode sammenhængende helheds- og koordinationsindsats tilbage i socialrådgivningen, fortæller hun.

Politisk indsats har givet resultater

Susanne Munkholm Hammelboe, som blev valgt ind i Favrskov Kommune ved seneste kommunalvalg i 2009, er blandt de socialrådgivere, som har haft succes med at sætte en specifik indsats på dagsordenen.

– Jeg kæmpede for at indføre forebyggende social indsats på skoler og daginstitutioner med socialrådgivere ansat. Det er lykkedes. Først som forsøg ved budgetforhandlingerne sidste år, og ved dette års budgetforhandlinger er det besluttet at rulle ordningen ud på alle skoler i kommunen på grund af den store succes, fortæller hun.


Stiller du op til kommunalvalget?

Er du medlem af Dansk Socialrådgiverforening og byrådskandidat ved det kommende valg? Send os en mail til redaktionen@socialraadgiverne.dk, hvis du ønsker at blive præsenteret på Dansk Socialrådgiverforenings hjemmeside.