Socialrådgivere møder socialminister og retsordfører

DS’ næstformand, Ditte Brøndum, deltog sammen med to socialrådgivere i Folketingets åbningsdag, hvor de fortalte om behandlingen af gravide stofmisbrugere og manglen på resocialisering i fængslerne.

Ved Folketingets åbning tirsdag mødte socialrådgiverne Mia Heick og Louise Carlsberg Christensen socialminister Astrid Krag og Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus.

Her fik de fortalt politikerne om blandt andet problemer med behandlingen af gravide stofmisbrugere og manglen på resocialisering i og efter fængslet.
Louise Carlsberg Christensen har indtil for nylig arbejdet som socialrådgiver i Kriminalforsorgen, og derfor kunne hun fortælle retsordfører Jeppe Bruus, at det aktuelt opleves som meget svært at arbejde med resocialisering af kriminelle i løbet af deres strafudståelse på grund af den strammere lovgivning og mangel på ressourcer.

– Vi blev enige om, at uddannelse er en vigtig grundsten til at vælge den kriminelle levebane fra. Men desværre bliver mange indsatte frataget muligheden for uddannelse, fortæller Louise Carlsberg Christensen.

Eksempelvis besluttede den daværende justitsminister at lukke for adgangen til internet og computere for alle indsatte i Kriminalforsorgens lukkede institutioner, fordi en enkelt arrestant i Vestre Fængsel blev taget med et USB-stik med ulovligt indhold.

– Den slags er på ingen måde gavnligt for det store flertal i Kriminalforsorgen, og det modarbejder et af Kriminalforsorgens overordnede formål – nemlig at give klienterne en positiv udvikling, så de kan leve en kriminalitetsfri tilværelse, siger Louise Carlsberg Christensen.

Både Astrid Krag og Jeppe Bruus var meget interesserede i at få uddybet socialrådgivernes perspektiv.

– Jeppe udtrykte klart, at han havde en stor interesse i at mødes med os igen, siger Louise Carlsberg Christensen.