Socialrådgivere har sygefravær 11 dage om året

Den årlige statistik over socialrådgiveres sygefravær viser, at sygefraværsniveauet er stabilt, men at der er store forskelle mellem kommunerne og mellem regionerne.

Dansk Socialrådgiverforening laver hvert år en statistik over socialrådgivernes sygefravær på baggrund af de tal, som findes i databasen Kommunernes- og regionernes Løndatakontor.
I gennemsnit er socialrådgiverne syge 11,3 dage om året, – et tal der omfatter socialrådgivere og socialrådgiverledere i regioner og kommuner, men ikke statsansatte eller privatansatte. I 2018 var det gennemsnitlige antal fraværsdage på 11,0.

Socialrådgivernes sygefravær fulgte i 2019 i det store hele det gennemsnitlige fraværsniveau, som de øvrige regionalt eller kommunalt ansatte faggrupper har.

Hvis du er nysgerrig på sygefraværstallet for socialrådgivere i din kommune eller din region, så kan du få oplysningerne hos din regionskonsulent.

Kommunerne

På KL-området var socialrådgivere uden ledelsesansvar syge i gennemsnit 11,7 dage i 2019. Der er dog stor forskel på fraværsniveauet mellem kommunerne:

De tre kommuner med det laveste antal sygefraværsdage i 2019, var Ikast-Brande (5 fraværsdage) Vallensbæk (6 fraværsdage), Favrskov (7 fraværsdage).

De fem kommuner med det højeste antal sygefraværsdage blandt socialrådgivere er Herlev (21 fraværsdage), Odsherred (20 fraværsdage), Norddjurs (20 fraværsdage), Nyborg (20 fraværsdage) og Frederikssund (19 fraværsdage).

Regionerne

På RLTN-området var socialrådgivere uden personaleansvar i gennemsnit syge 9,8 dage i 2019.

Sygefraværsniveauet i regionerne for socialrådgiverne svinger fra 8,3 dage i Region Midtjylland til 18,4 dage i Region Sjælland.