Socialrådgiver hædres for sin indsats for familier med handicap

Charlotte Kissow Holm, socialrådgiver i Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune, modtager Olivia Prisen 2017. Hun roses for sin empati, sit engagement og sin store faglighed, som gør en positiv forskel for børn med handicap og deres familier

Olivia Prisen hylder hvert år sagsbehandlere inden for det sociale system, som sætter mennesket før sagen, og prisen skal sætte fokus på deres ekstraordinære indsats i det daglige arbejde med borgere og pårørende.

Årets prismodtager, socialrådgiver Charlotte Kissow Holm fra Haderslev Kommunes afdeling for Handicap og Psykiatri, er blevet udvalgt blandt en lang række indstillede til prisen, blandt andet blandt for sin evne til at skabe positiv forandring for familier med handicap.

”Charlotte gør en enorm forskel for mig som pårørende. Hele den måde, hun griber samarbejdet med mig og min søn an på, gør en forskel. Hun kender min søns sag, og ved hvem jeg er, når jeg skriver eller ringer. Hun tænker helhedsorienteret og er god til at finde holdbare løsninger. Uden hende som sagsbehandler på min søns sag, tror jeg ikke, at jeg havde turdet kaste mig ud i en ny uddannelse,” lyder det blandt andet i en indstilling fra en mor til en otteårig dreng med et handicap.

”Jeg passer jo bare mit arbejde”

Charlotte Kissow Holm blev både overrasket og glad, da hun fandt ud af, at hun var blevet indstillet til Olivia Prisen. Men at hun skulle gå hen og vinde prisen havde hun aldrig troet.

– Jeg er selvfølgelig enormt glad for, at familierne sætter så stor pris på vores samarbejde, at de har indstillet mig. Men samtidig ser jeg Olivia Prisen som en pris, der skal gives for noget helt enestående, og jeg kan ikke lade være med at tænke ”jeg passer jo bare mit arbejde.” Jeg gør mig umage hver eneste dag og gør mit bedste, men det oplever jeg jo også, at mine kolleger gør. Så mere end noget andet føler jeg mig heldig over at arbejde med familier, der sætter pris på vores samarbejde.

Selvom Charlotte Kissow Holm har det lidt svært med at blive udråbt som modtager af Olivia Prisen, sørger hun for at nyde tilkendegivelsen af, at hendes indsats gør en forskel for familier med handicap.

– Det er vel egentlig det, vi socialrådgivere går på arbejde for – at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det. Og det er rigtig dejligt at få at vide, at det er lykkedes. Det tror jeg, at alle socialrådgivere kan nikke genkendende til. Også fordi vi nok skal få at vide, når ting ikke lykkes, siger hun og ler.

Dommer: Hun skaber vedvarende forbedring

Charlotte Kissow Holms helhedssyn i samarbejdet med familierne har været afgørende for valget af hende, fortæller formand for Olivia Prisens dommerpanel, Jakob Stampe, som til daglig er administrerende direktør i virksomheden Pentia.

– Charlotte ser ikke kun på det enkelte familiemedlems situation. Hun ser hele familier, der har nogle udfordringer, som hun sammen med dem skal forsøge at løse. Samtidig har vi i dommerpanelet lagt vægt på hendes evne til at skabe vedvarende positiv forandring for familierne. Der er ikke tale om her-og-nu-løsninger på akutte behov, men om en sammenhængende indsats, der styrker familierne, fortæller Jakob Stampe.

Ud over Jacob Stampe bestod dommerpanelet af Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Jens Arentzen, skuespiller, instruktør og konsulent, Jesper Højgaard, HR CSR-Leder hos Falck Danmark A/S og Jan Wilken, administrerende direktør for Olivia Danmark.