Sådan gør du, hvis uheldet er ude til job-julefrokosten

Hvad gør du, hvis julefrokosten slår skår i dit forhold til kollegerne? Og hvem har ansvaret, hvis du kommer til skade under festivitassen? Vi bringer her en række råd til kulminationen på den store julefrokost-sæson.

December er lig med kollega-julefrokoster på arbejdspladser landet over. På langt de fleste arbejdspladser forløber julefrokosten som en festlig eftermiddag og aften uden problemer.

Men når gløggen rammer blodbanerne – godt hjulpet på vej af julesange og rødkål – kan det få både et fysisk og psykisk efterspil.

Derfor er det vigtigt at huske på, at firmajulefrokoster er omfattet af arbejdsskadeloven på højde med den øvrige arbejdstid. Det betyder, at arbejdspladsens forsikring som udgangspunkt dækker, hvis du kommer til skade under firmajulefrokosten.

Du skal dog huske at fortælle din arbejdsgiver om eventuelle uheld, så de kan blive meldt til arbejdspladsens forsikring, understreger Anne Marie Bryde, arbejdsskadekonsulent i Dansk Socialrådgiverforening.

Savner du råd om, hvilke sociale spilleregler, man bør overholde under en julefrokost, hvor både kollegaer, chefer og snaps er involveret, er der hjælp at hente hos Videncenter for Arbejdsmiljø.

Her fremgår det blandt andet, at især fotografering og brug af sociale medier under julefrokosten kan skabe konflikt, samt at det endnu ikke er for sent at rette op eventuelle skår i relationerne til kollegerne, hvis I allerede har holdt julefrokost.