Tak til Anne Jørgensen for 20 år i DS

Mads Bilstrup sluttede Repræsentantskabsmødet 2020 med at takke Anne Jørgensen for de 20 år, hun har bidraget til DS' udvikling. Hun giver nu posten som formand for DS' Region Syd videre til Mie Vode Moll.

Tak til Anne Jørgensen for 20 år i DS

Lige inden Repræsentantskabsmødet 2020 blev rundet af med en fællessang, bad formand Mads Bilstrup den afgående formand for DS’ Region Syd, Anne Jørgensen, om at komme op på scenen. De to var blandt de få heldige, der var fysisk til stede til mødet, mens de delegerede deltog digitalt.

Fra talerstolen lød der mange rosende ord til den markante DS-politiker, som har bidraget til DS’ udvikling i mere end 20 år – heraf 18 år som regionsformand.

– Først vil jeg sige, at du har været en stærk stemme i både forretningsudvalget og hovedbestyrelsen. En god og vedholdende samarbejdspartner, hvor du har bidraget med både fagpolitisk, fagprofessionelt og med historisk indsigt. Din mangeårige kontakt til både medlemmer, tillidsvalgte og samarbejdspartnere betyder, at du altid argumenterer med stor tyngde og troværdighed, lagde Mads Bilstrup ud.

Han fremhævede Anne Jørgensens mange lange arbejdsdage og mange timer på landevejen, på vej ud for at besøge arbejdspladser, og samtidig med medlemmer i røret.

– Og hvor er din motivation til alt dette kommet fra? Jeg tror, forklaringen kan findes i, at du er og altid har været en stærk og engageret Socialrådgiver med stort S, der tidligt som socialrådgiver fandt sammenhængen mellem faglig udvikling, hensynet til borgernes forskellighed og socialrådgivernes løn og arbejdsvilkår. Som en slagkraftig socialrådgiver har du altid kæmpet for medlemmerne, for socialrådgiverprofessionen og for borgerne, sagde Mads Bilstrup, der også takkede Berit Wolff, Birthe Povlsen og Roar Johansen for deres tid i Hovedbestyrelsen og Sara Johannesen og Barbara Eysturoy for deres år som forkvinde og næstforkvinde for SDS.

Velkommen til de nye

Anne Jørgensen overlader posten som formand for DS’ Region Syd til Mie Vode Moll, som indtil nu har været fællestillidsrepræsentant.

– Kometen fra Svendborg, som nu skal løfte en stor arv efter Anne Jørgensen. Det er jeg helt tryg ved. Jeg tror på, at du kan fortsætte det gode arbejde i Region Syd. Mie har været utroligt vellidt af kolleger, samarbejdspartnere og ledelse i Svendborg og har i hendes periode som TR og FTR i byen fået etableret en klub med højt engagement og endnu højere organisationsgrad, sagde Mads Bilstrup.

Herefter bød han velkommen til Sisi Ploug og Rikke Troelsen, de to nye medlemmer af hovedbestyrelsen, til Marie Vithen, som er blevet valgt som 1. suppleant, og til SDS’ nye formandskab, Henrik Degn og Margit Lassen Nielsen.