OK21 – en oplagt anledning til at få flere med i fællesskabet

Lige nu er du og din klub formentlig godt i gang med at drøfte krav til den nye overenskomst, eller måske har I netop afsluttet jeres proces. Uanset hvad, så er overenskomstforhandling og kravsindsamling en oplagt anledning til at synliggøre værdien af fællesskabet overfor de kolleger, som ikke er med.

Vi har brug for at være flere i Dansk Socialrådgiverforening for at stå stærkere og opnå mere indflydelse både lokalt på arbejdspladsen og i de store sammenhænge som for eksempel OK-forhandlinger.

De nye medlemmer kommer, når du rækker ud til dem, er åben og inviterende. Her viser du, at du interesserer dig for dem, at de er vigtige for dig og for det, vi kan opnå sammen som socialrådgivere.

Brug OK21 og kravsindsamling som anledning

Den forstående overenskomst og igangværende kravsindsamling er en oplagt anledning til at række ud til den uorganiserede kollega, fordi du her har et konkret og aktuelt eksempel på, hvorfor det nytter noget at organisere sig, og hvad man kan få indflydelse på som medlem.

DS har udarbejdet et dialogkort, som er din håndsrækning til at tage en snak med en uorganiseret, hvad enten det er en kollega, som aldrig har været medlem før eller som tidligere har været med. Du finder dialogkortet her.

Du finder her lidt inspiration til, hvordan du kan gribe samtalen an:

  1. Spørg hvad der er vigtigt og opfordr til at udfylde kortet og give det tilbage til dig
  2. Vis interesse for det, som de er optaget af
  3. Fortæl at klubben har brug for dem, deres holdninger og deltagelse. At vi, når vi står sammen, står stærkere og kan opnå mere
  4. Invitér dem gerne med til et kommende klubmøde eller klubaktivitet, så du giver dem en smagsprøve på, hvad man kan som medlem

Synliggør værdien gennem smagsprøver

Husk at det at række ud til en uorganiseret kollega og vise interessere for hendes oplevelser og synspunkter ikke er det samme som at give fuld indflydelse på jeres krav og faglige arbejde på arbejdspladsen. Men hvis vi skal have flere med i vores fællesskab, så er vi nødt til at vise, hvad det er man kan og hvad det er, man går glip af, når man står udenfor. Med andre ord: show it – don’t tell it. Alt for mange uorganiserede ved nemlig desværre alt for lidt om værdien af det faglige fællesskab.