OK18 og generelle lønstigninger i 2018

OK18-forløbet var undervejs på alle måder specielt og særegent, men som bekendt endte det hele godt – målt både på at vi undgik en storkonflikt og at vi fik et rigtig godt resultat hjem. Et resultat, som betyder lønstigninger i 2018.

OK18-forløbet og risikoen for konflikt har på alle måder fyldt i medierne og i vores allesammens bevidsthed. Men det handlede jo om noget så grundlæggende, som hvordan socialrådgivernes løn skal udvikle sig i de kommende år.

OK18 gav os da også et rigtig godt resultat og der er aftalt generelle lønstigninger flere gange i perioden. Første gang var pr. 1.april 2018 hvor lønnen blev reguleret med 0,8 % i generelle lønstigninger. Hertil kom 0,33 % fra reguleringsordningen.

Reguleringsordningen er den mekanisme, der sikrer, at de offentligt ansattes lønudvikling følger med de privatansattes lønudvikling. Reguleringsordningen udligner 80 % af forskellen. Hvis lønnen i det private er steget med 2 % og lønnen i staten i samme perioden er steget med 1 %, så udmønter reguleringsordningen 80 % af forskellen – i dette tænkte tilfælde altså 0,80 %.

Nu står vi over for de næste lønreguleringer. Næste gang lønnen reguleres med generelle lønstigninger er nemlig pr. den 1.oktober 2018. Her stiger basisløn og alle tillæg 0,5 %. Du vil kunne se denne stigning på din lønseddel fra oktober måned.

Der er ikke aftalt udmøntning fra reguleringsordningen i oktober, men først igen til april 2019.