OK18 – KÆMPE TAK for indsatsen

Det er allerede blevet sagt mange gange, men tåler bestemt at blive sagt igen: Stor stor TAK for jeres helt uvurderlige indsats før, under og efter OK18-forhandlingerne.

Som tillidsvalgte har I en helt særlig rolle, og det ved vi, at mange af jer også har følt og oplevet på godt og ondt ved OK18. Det har ikke altid været lige nemt, men det er DS’ klare indtryk, at I som tillidsvalgte også har levet op til den særlige rolle i forbindelse med OK18-forhandlingerne.

OK18 vil helt sikkert blive husket for konflikten, der var tættere på end nogen sinde. Men OK18 betød også involvering af rigtig mange socialrådgivere allerede under kravsindsamlingen, fordi prioriteringsspillet blev spillet på mange offentlige arbejdspladser. Det gav DS forhandlingsdelegation et solidt fundament at stå på, da der skulle udtages krav – tak for det – men det betød også, at mange socialrådgivere kom til orde og tog ordet som en hel naturlig følge af prioriteringsspillet. Det har betydet mange vigtige samtaler ude på de lokale arbejdspladser om overenskomsternes værdi og hvad slags fællesskab og arbejdsplads socialrådgiverne ønsker. Det er helt sikkert noget, vi kommer til at tage med os ved OK21.

Involveringen og organiseringen var også enorm, da vi stod i en krisesituation, og konflikten bankede på – tættere på end nogensinde. Der blev organiseret, arrangeret og involveret socialrådgivere i hele landet, ideer sprudlede og der blev gjort klar til at håndtere konflikten på de lokale arbejdspladser. Tak igen for at indtage ukendt grund sammen med kollegerne og os i DS.

Heldigvis endte vi med et forlig og konflikten blev afblæst – endeligt da afstemningsresultatet var i land. DS fik en historisk høj samlet stemmeprocent på 65,3 og vi må igen takke jer for indsatsen. Igen blev der holdt masser af klubmøder og mange medlemmer valgte altså at tage ansvar for resultatet og gøre resultatet til deres ved afgive deres stemme.

På denne baggrund kan vi ikke andet end at se frem til OK21 – men inden vi begynder på det, skal vi lige have implementeret OK18.

» Læs med i nyheden OK18 – hvad sker der nu?